Már az újévet köszöntötték Ausztráliában és Új-Zélandon

Már 2016-ot üdvözlik Szamoán és más dél-csendes-óceáni szigeteken közép-európai idő szerint csütörtökön 11 óra óta, Új-Zélandon pedig déli 12 óra óta.

szilveszter

Fotó: MTI / AP / Rob Griffith

Elsőként lépett át az új évbe Szamoa szigetBlack Sand Beach - Hawaii fekete homokos tengerpartja. állam, mely 2011-ben került át a dátumválasztó vonal másik oldalára, addig attól keletre éltek, így 23 órával voltak Új-Zéland mögött. Szamoa 2011. december 30-át egyszerűen átugrotta: az egész ország 24 órával előbbre állította óráját, így azóta nem utolsóként, hanem az elsők között üdvözölheti az új esztendőt.

Az NBC News élőben közvetíti a világ fontosabb városaiban az újévi utcaképet. Délután 2-ig Ausztráliában járnak, onnan haladnak nyugat felé.

Közép-európai idő szerint délben a Tonga-szigeteken, a Fidzsi-szigeteken és Új-Zélandon bontanak pezsgőt. Új-Zéland legnagyobb város632 méter magas felhőkarcoló épül Sanghaiban. ában, Aucklandben helyi idő szerint már négy órával éjfél előtt elkezdték a 328 méter magas Sky Tower2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója. lézershow-ját, a többi város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. koncertekkel, tűzijátékkal és strandpartikkal ünnepel.

Ausztráliában közép-európai idő szerint délután két órakor koccintanak, de az évvégi tűzijáték már kezdetét vette. A legtovább HawaiiLétrehozták a világ legnagyobb tengeri rezervátumát. , Amerikai Szamoa és a Midway-szigetekÉvente több mint 835 millió dollárt érő áradásvédelmet biztosítanak a hawaii korallzátonyok. lakói várnak 2016-ra, náluk pénteken déli 11, illetve 12 órakor inthetnek búcsútSzent fa az út közepén. az óévnek.

1

MTI/HVG


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!