Makoko – cölöpökre épült szegénynegyed Nigériában

A nigériai Lagos városA Föld legnépesebb nagyvárosai. ának Makoko nevű peremterületén a becslések szerint 150.000 – 250.000 ember él cölöpökre épített viskókban, többségük vezetékes ivóvízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. és áram nélkül. A szegénynegyedMexikói kontraszt - hatalmas különbség gazdagok és szegények között. építményei engedély nélkül épültek, ezért a városi hatóságok leakarják bontatni őket. Néhány éve felégettek nagyjából 2000 viskót ami hatalmasTúlméretezett kutyák. lázongáshoz vezetett, így a bontást abbahagyták.

Makoko

Makoko

Lagos egyébként NigériaNigéria, ahol a vezetékből lopják a nyersolajat. legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. városa és egyben az ország gazdasági-kereskedelmi központja. A város kezdetben szigetekre települt, mint amilyen a Lagos-szigetA világ öt legkisebb lakott szigete. , amelyeket az Atlanti-óceán felől hosszú homokpadok tesznek védetté. A város maga részben a Lagos-lagúna nyugati partján, annak tengeri kijáratánál fekszik, a szárazföldbe északi irányban benyúlva. A több külvárost is magába foglaló konurbáció több, mint 40 kilométerre nyúlik be a szárazföldbe a Lagos-szigettől.

Makoko

Makoko kezdetben egy aprócska vízre épített halászfaluKis halászközösség a Migingo-szigeten . volt, amit Beninből érkezett halászok hoztak létre 100 évvel ezelőtt. Időközben egy hatalmas, illegálisan épített várossá nőtte ki magát. Lakosainak többsége más Nyugat-Afrikai országokból származik, akik a jobb megélhetés reményében érkeztek Nigériába.

Makoko

Makoko

Makoko

Makoko

Makoko

Makoko

Makoko

Makoko

Makoko

Makoko

Képek: wikipedia.org


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!