Magyar rendező rövidfilmje nyert az amerikai dokumentumfilm-fesztiválon

Első díjat nyert Máté Bence filmrendező Koka, the Butcher (Koka, a hentes) című alkotása az amerikai Big Sky Dokumentumfilm-fesztivál rövidfilmes versenyprogramjában. A 38 perces arab nyelvű filmLélegzetelállító előzetes vezeti fel a hortobágyi vadlovak rejtett életét bemutató filmet. főhőse egy KairóHomokvihar tombol Egyiptomban. ban élő fiatalember, aki megbecsült alakja a városÉlet a felhőkarcolók árnyékában – Kanton két arca II.. galambverseny iránt elkötelezett zárt világának. Koka galambok százait trenírozza és gondozza a maga építette fatoronyban. A konzervatív közösség azonban, amelyben él, nem értékeli ezt a szenvedélyt, egyre nagyobb rajta a nyomás, hogy szakítson a galambversenyekkel, házasodjon és állapodjon meg. Az elnyert első helyezés egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar rendező első rövidfilmjét nevezhetik a következő évi rövid dokumentumfilmes Oscar-díjra.

The #BigSkyDocFest Short Competition – films between 15 and 40 minutes in length – winner is KOKA, THE BUTCHER by Bence…

Közzétette: Big Sky Documentary Film Festival – 2018. február 23.

A Big Sky DokumentumfilmSokkoló valóság a nagyüzemi állattartásról és a fogyasztói társadalomról - Samsara. -fesztivált évente megrendezik a montanai Missoulában, ahol a világ különböző tájairól érkező alkotásokat mintegy húszezer néző tekinti meg. A fesztiválLátványos virágfesztivál Disneyland-ben. honlapja szerint a dokumentumfilmes mustrán több mint kétszáz filmest látnak vendégül és mintegy 150 nem fikciós alkotást vetítenek a programban. A filmfesztivál alatt a többnapos Big Sky DocShop rendezvény keretében dokumentumfilmes workshopokat, panelbeszélgetéseket, mesterkurzusokat is tartanak az ágazat szereplői számára. A 15. Big Sky Dokumentumfilm Fesztivált február 16. és 25. között rendezték meg Montanában.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!