Luxuspalotában él Zimbabwe kegyetlen diktátora

Cimkék: , , , , , ,

ZimbabweA világ legnagyobb nemzeti parkja. Magyarország területénél négyszer nagyobb ország Afrika2022-re eltűnhetnek az elefántok egy tanzániai rezervátumból. déli részében.  1980. április 18-án kikiáltották Zimbabwe függetlenségét. Zimbabwe a Trópusi-Afrika viszonylag legfejlettebb, legsokoldalúbb gazdasággal rendelkező országa volt. Az ország sokféle ásványi nyersanyaggal rendelkezik. Területén található a világ egyik leggazdagabb krómérc-lelőhelye a Great Dyke, amely 500 km hosszú.  A rossz gazdasági döntések, az ellenzék elleni hadjáratok, MugabeA trillió dolláros kampány. diktatúrája és az ijesztően terjedő AIDS miatt a 2000-es években gazdasági katasztrófaA történelem legsúlyosabb hajókatasztrófája. sújtotta az országot. A jobb élet reményében egyre több zimbabwei vándorolt ki a szomszédos Dél-Afrikába és Botswanába. Emiatt a botswanai határKolumbiába kell átmenniük gyógyszerért és élelmiszerért a venezuelaiaknak. túloldalán a szomszédos ország hatóságai drótkerítéseket állíttattak (amelyekbe áramot vezettek), Dél-AfrikaNelson Mandela különleges szobra. megerősítette a határőrizetet.

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Az országban a  hivatalos inflációA legnagyobb hiperinflációk a világon. s ráta: 1998-ban 32%, 2004-ben 133%, 2005-ben 585%, 2006-ban közel 1000% volt. 1 USAA világ legnagyobb hőlégballon fesztiválja Új-Mexikóban. dollárért 2003-ban 1 (új) zimbabwei dollárt kellett adni, 2006 augusztusában 1 USA dollár már 250 zimbabwei dollárba került.

Zimbabwe

Zimbabwe

Robert Gabriel Mugabe (1924. február 21.) zimbabwei politikus, a Zimbabwei Köztársaság volt miniszterelnöke, jelenlegi elnöke. Uralma alatt diktatórikus hatalmat épített ki, és az ország gazdaságilag tönkrement. Mugabe fő politikai támogatói a sonák voltak, akik az ország északi részén laktak. Az új miniszterelnök koalícióba lépett legfőbb riválisával, a ZAPU-val (Zimbabwei Afrikai Népi Unió). A ZAPU beolvasztása fegyveres viszályt szült az országban, a ndebelék ellen a kormány katonai csapással válaszolt. Mugabe 1987-ben megszüntette a miniszterelnöki hatalmat és elnöknek nevezte ki magát, megszerezve az ország felett az abszolút20 kihagyhatatlan autóút a világból. hatalmat. Azóta a diktátort 1990-ben, 1996-ban és 2002-ben is újraválasztották, meglehetősen kétséges körülmények között. 1983 és 1985 között a hadseregA pakisztáni hadsereg több ezer liter illegális alkoholt semmisített meg. körülbelül 20 ezer ndebele civilt gyilkolt le. Az etnikai mészárlást a nemzetközi közvélemény elítélte, a zimbabwei hadsereg kegyetlenségei a napvilágra kerültek. A kegyetlen diktátor18 gyerekkori fotó hírhedt gonosztevőkről, diktátorokról és sorozatgyilkosokról. ma is luxuskörülmények között él az elnöki palotában.

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!