Létezett kannibalizmus az Észak-Európát lakó neandervölgyiek között

Létezett kannibalizmusKannibálkodó aligátorok. az Észak-Európát lakó neandervölgyiek között is a csontokA magzatvízben lévő őssejtek újjáéleszthetik az öregedő és gyenge csontokat. vizsgálatát végző tudósok szerint. Az emberevésre bizonyos vágás- és ütésnyomok utalnak, melyeket a belgiumi Goyet-barlangban talált csontokon fedeztek fel. A legrégebbi csontmaradványok 45 500 évesek – tette közzé a Tübingeni Egyetem Hervé Bocherens vezette kutatócsoportja a Scientific Reports című tudományos lapban.

csontok-2

A maradványokA középkori hiedelmek sötét oldalát tárják fel egy elhagyatott településen megtalált maradványok. igen intenzív tevékenység, nyúzás, darabolás, a csontvelő eltávolításának nyomait viselik magunkon. Nem tisztázták, vajon szimbolikusan vagy táplálkozás céljából végezték-e ezeket a tevékenységeket. Hasonló, kannibalizmusra utaló nyomokat már a neandervölgyi emberRejtélyes építményeket hozott létre a neandervölgyi ember. egyes spanyolországi és franciaországi csontleletein is kimutattak.

csontok

A mai ember kihaltKözelebb kerültek a tudósok a mamut feltámasztásához. “unokatestvére” feltehetően munkaeszközként is használta embertársai csontjait – írta a közlemény. Erre utal többek között az a négy csontBusás jutalom jár azoknak, akiknek sikerül megfejteniük a jóslócsontok feliratait. , amelyet kőszerszámok élének javítására vettek igénybe. Az ilyen munkákra egyébként gyakran használtak állati csontokat.

neandervolgyiForrás: Natural History Museum

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!