Lefejezett varangyok maradványait találták meg egy négyezer éves sírban

Lefejezett varangyokat találtak a régészek egy négyezer éves sírban Izraelben, a kétéltűeket útravalóul adhatták a halottnak. Az Izraeli RégészetŐsi csillagászati labort fedeztek fel Peruban. Hatóság (IAA) kutatói Jeruzsálemben, a Bibliai Állatkert szomszédságában egy négyezer éves sírhelyre bukkantak, ahol a sziklába vájt járatban a halott mellett talált egyik ősi cserépedényben csontmaradványokat fedeztek fel.

A Haifai Egyetemen megállapították róluk, hogy legalább kilenc lefejezett varangyos békától származnak, melyeket az elhunyt mellé útravalóul helyeztek el. A kánaáni korszakból származó leletek rávilágítana a bronzkoriBronzkori és Árpád-kori leleteket találtak a régészek Baja határában. temetkezési szokásokra, melyek alapján élelemmel indíthatták el a halottakat túlvilági útjukra. Erre utalhat többek közt a datolyapálma- és mirtuszmagok, melyeket ugyanott találtak.

Forrás: Israel Antiquities Authority/Shua Kisilevitz

Az ásatásokat 2014-ben, JeruzsálemKétezer éves rituális fürdőt fedeztek fel egy ház nappalija alatt. Malcha lakónegyedének kiterjesztésekor végezték a szakemberek a Refajim folyó völgyében, amely termékeny talajt kínált a négyezer éve, a kánaáni korszakban ott letelepülő népeknek. Abban az időben két lakott település is lehetett a környéken, két templomSan Galgano - legendás kard a kőben. és több temetkezési hely, amelyek feltárása bepillantást enged az egykor ott élt emberekItt a legjobb nőnek lenni . életmódjába és szokásaiba.

Az érintetlenül megtalált sírBemutatták a lovával eltemetett avar kori harcos temetkezés leletanyagát. edényeinek tartalmát a Tel-AvivÖtezer éves nagyváros maradványaira bukkantak Izraelben - Videó. -i Egyetem tudósai megvizsgálták és datolyapálma-, valamint mirtusznyomokat találtak rajtuk. Ezek a növények nem tartoznak a hely természetes élővilágába, jelenlétük földművelésre utal. A datolyapálma ebben a korban a régészek szerint a termékenységet és az ifjúságot is szimbolizálta, ezért is ültethették el őket ezen a vidéken.

ynet, Israel Antiquities Authority, mti


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!