Lavinát idézett elő egy síparadicsomnál kitörő vulkán Japánban

Kitört a Kuszacu-Sirane vulkánElképesztő felvételek a Sinabung vulkán kitöréséről. Japánban: a tűzhányó izzó kődarabokat lövellt ki a közelben lévő síparadicsomra és lavinát is előidézett. A japánFuji - Japán szent hegye. média legkevesebb egy halottról és 15 sérültről adott hírt. A tűzhányó a szigetország középső részén, Gunma és Nagano prefektúrák határán fekszik, közvetlenül Kuszacu üdülőhelynél, amely sípályáiról és termálfürdőiről híres.

Forrás: Wikimedia Commons/Ski Mania

A 2160 méter magas vulkán helyi idő szerint kedd reggel tört ki, izzó kődarabokat szórva a környékre. A híradások szerint feltehetően a vulkánkitörésElképesztő felvételek a Sinabung vulkán kitöréséről. indította el a sípálya hegyoldalából lezúduló lavinát. A területen katonák gyakorlatoztak, amikor a lavinaÍgy élték túl a zergék a lavinát - elképesztő videó. lecsapott, egy síelő katonaSorra kerülnek elő az első világháborús tárgyak egy olvadó olaszországi gleccserből. meghalt, öt társa törésekkel és zúzódásokkal megmenekült. Egyes hírek szerint egy vulkanikus kődarab eltalálta a sílift egyik kabinját, egy másik pedig a síközpont egyik pavilonjába csapódott be, ahol pihenni szoktak a síelők. Mintegy tíz ember megsérült. Több környékbeli épület áram nélkül maradt. A térségbeli üdülőházakból legalább száz embert kimenekítettek.

A japán meteorológiai szolgálat hármas fokozatúnak minősítette a vulkánkitörés okozta veszélyt az ötlépcsős skálán, ami azt jelenti, hogy nem szabad a tűzhányó közelében tartózkodni, mert két kilométeres körzetében fennáll hamuElképesztő felvételek a Sinabung vulkán kitöréséről. és kőzet feltörésének veszélye.

Japánban 110 aktív vulkán van, és közülük 47-et tartanak folyamatos megfigyelés alatt. 2014 szeptemberében 63 ember halt meg az Ontake vulkánEmbereket temetett be a Japán Ontake vulkán hamufelhője. kitörésekor. Ez volt az elmúlt 90 év legsúlyosabb vulkánkitörése a szigetországban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!