Különösen látványosnak ígérkezik az idei csillaghullás

Különösen látványosnak ígérkezik az idei csillaghullásIsmét érkeznek a Geminidák, látványos decemberi csillaghullást hozva. a csillagászok szerint. A PerseidákA Perseidák meteorraj egy látványos videón. az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorrajCsillagzápor borítja be az eget csütörtök éjszakától. . A meteorok a Perseus csillagkép irányából sugárzódnak szét, a Perseidák elnevezés innen eredeztethető. Maximuma általában augusztus 12-re vagy augusztus 13-ra esik.

Fiatalok nézik a csillaghullást a Balaton-parton, Zamárdiban 2015. augusztus 11-én. MTI fotó: Sóki Tamás
Fiatalok nézik a csillaghullást a Balaton-parton, Zamárdiban 2015. augusztus 11-én.
MTI fotó: Sóki Tamás

A raj sok apró porszemcséből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek, a földfelszínt nem érik el. Megfigyelésükre leginkább a nagy, nyitott térségek alkalmasak, ahol nem akadályozzák a látványt fákJakusima - gyönyörű erdő a japán szigeten. vagy magas épületek, és a lehető legkevesebb a mesterséges fény. A Perseidákat Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik, a rómaiak által halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. álra kínzott ókeresztény mártír után, akinek ünnepnapját augusztus 10-én tartja az egyház.

perseidak-3

Jeff Sullivan fotóRitkán látott történelmi Fotók. s látványosIsmét érkeznek a Geminidák, látványos decemberi csillaghullást hozva. videója a 2013-as csillaghullásról:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!