Különleges üvegház épül az Antarktiszon

KülönlegesKülönleges korallzátonyt fedeztek fel Olaszország partjainál. üvegházat épít a Német Űrközpont (DLRKözel 300 kilogramm zöldség termett az antarktiszi üvegházban. ) az Antarktiszon, hogy a jövőben a fedélzeten legénységgel a Marsra és a Holdra tartó misszióA Holdra és a Marsra vezető missziókat készíti elő a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. k tesztelését segítse.A magok vetését február elején kezdik meg, március végére már le is arathatják az első salátákat és retkeket.

Forrás: Alfred-Wegener-Institut/Thomas Steuer, Creative Commons Lizenz CC-BY 4.0

A különleges konténerben kialakított üvegház hajón érkezett meg január 3-án az örök jég birodalmába. Lánctalpas Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. taposó gépek szállították el az Alfred Wegener Intézethez tartozó Nemayer III-as állomáshoz, ahol egy állványzatra helyezték.

Forrás: DLR

A belső kialakítás megkezdődött. Az üvegházban talaj és napfényFényvédő hatású molekulákat találtak az Antarktiszon élő virágos növényekben. nélkül fognak zöldséget és gyümölcsöt termeszteni a kutatók. “Polcokat kell kialakítani, a tápoldatokhoz pumpákat szerelünk fel, az optimális világítást speciális LED-ek adják” – mondta Daniel Schubert, az EDEN-ISS nevet kapott kutatási projekt vezetője.

DLR, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!