Különleges, ámulatba ejtő fák

A JabuticabaJabuticaba - az egyik legkülönlegesebb trópusi fa. vagy Aborele szőlő egy örökzöld trópusi faÍgy tudták egyetlen képben megörökíteni a világ egyik legnagyobb fáját. , ami csak az AmazonasVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. mentén él. A Jabuticaba fa termése Dél-AmerikaTragédiát okozott a Yosemite Nemzeti Parkban történt hatalmas sziklaomlás. egyik legérdekesebb gyümölcse. Különlegessége, hogy ágai helyett a törzsén nőnek virágai, gyümölcsei. A trópusok leglátványosabb gyümölcsfái közé tartozik.

Különleges fák

Különleges fák

Sherman tábornok fájaSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. egy óriás mamutfenyő az Egyesült Államokban. Sherman tábornok fája a Föld legnagyobbMirnij gyémántbánya - hatalmas lyuk tátong Jakutföldön. térfogatú fája. A világ legnagyobb élő szervezeteként tartják számon, törzsének 1487 köbméteres kiterjedése alapján (2002-es adat). A fa a Sequoia Nemzeti Parkban található, a Giant Forest vagyis az Óriás erdő területén magasodik. Korát 2300-2700 évre becsülik.

Különleges fák

Különleges fák

Különleges fák

Különleges fák

Amazónia gazdag növényvilágának érdekes képviselője az ágyúgolyófa. Igazi botanikai kuriózum. Régi ágyúgolyóra hasonlító termése miatt kapta különös, de találó nevét. Az örökzöld fa Indiában és Sri Lankán is megtalálható, ahol szent fának tartják és templomok mellé ültetik.

Különleges fák

Különleges fák

Különleges fák

Angyal Tölgy, Dél-Karolina, Egyesült Államok

Különleges fák

144 éves lilaakác, Ashikaga virágpark, JapánGyönyörű levendulamező öleli körbe a hatalmas, földbe süllyesztett Buddha szobrot.

Különleges fáktungnam.com.hk
Különleges fák
y-fu

 

Virágzó cseresznyefák, Bonn, NémetországTojás alakú kilátó vezet a fák koronái fölé a Bajor Nemzeti Park erdejében.

Különleges fák
Adas Meliauskas

Tűzvirágfa, BrazíliaIsmét növekszik az amazonasi esőerdők irtása Brazíliában.

Különleges fák
Salete T Silva

Sárkányvérfa,Jemen

Különleges fák

Különleges fák

Sierra Nevada hegyvidékén a Sequoia Nemzeti Parkban magasodik a gyönyörű óriás mamutfenyő, mely az “Elnök” nevet kapta. A 3200 éves, több mint 75 méter magas fa csodálatos látványt nyújt. Az ElnökAz Elnök - a 3200 éves óriás mamutfenyő. törzsének térfogata 1300 m³, átmérője pedig 8,2 méter. Ez a csodálatos óriás mamutfenyő a második legterjedelmesebb a Föld máig lemért óriásfái között.

Különleges fák
Michael Nichols

Juharfák, Oregon, USAEgy különleges gyémántlelőhely, ahonnan bárki hazaviheti a megtalált drágaköveket.

Különleges fák
Ian Sane

Szivárvány eukaliptusz, Kauai, HawaiiRendkívülinek számító hóesés csodájára járnak Hawaii egyik szigetén.

Különleges fákjwilsonnorton
Különleges fák Christopher Martin

Zsakaranda fákAz egyik legszelesebb hely a Földön, ahol a fák is dőlve nőnek. , Cullinan, Dél-AfrikaSunland Baobab - különleges pub a világ legnagyobb majomkenyérfájának belsejében.

Különleges fák

Különleges fák

Tölgyfák, Dixie ültetvény, Dél-Karolina

Különleges fák
Lee Sosby

Majomkenyérfák útja,  Madagaszkár

Különleges fák

 

Allée des baobabsconfitalsurf

A Sötét erdő 300 éves bükkfái Észak-Írországban

Különleges fák

Különleges fák
Christopher Tait
Különleges fák
Stephen Emerson

A Sunland-nek nevezett hatalmasTúlméretezett kutyák. majomkenyérfaSunland Baobab - különleges pub a világ legnagyobb majomkenyérfájának belsejében. Dél-AfrikaTórendszer a Szahara-sivatagban. leghíresebb fája. Ez az ország legnagyobb majomkenyérfája, melynek körmérete 47 méter, magassága pedig 22 méter. A belsejében hatalmas méretei miatt egy kis pubot alakítottak ki.  A különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. italozó helye nem mesterségesen lett kivájva, hanem a faj természetesen üreges belsejű.

majomkenyerfa-10

majomkenyerfa-8

majomkenyerfa-11

Az egyik legszelesebb hely a Földön “Slope PointAz egyik legszelesebb hely a Földön, ahol a fák is dőlve nőnek. ”, a legdélebbi pontja az új-zélandi Déli-szigetnek. A Déli-óceán felől érkező széllökések mintegy 2000 mérföldön keresztül akadálytalanul haladnak. A széllökések állandó jellege és hevessége miatt a fák elvetemedtek, kicsavarodtak és olyan hatást keltenek mintha vízszintesen nőnének.

Különleges fák

Különleges fák

BahreinAz Élet fája - 400 éves fa a bahreini sivatagban.  egyik büszkesége az Élet fája. A bahreini sivatagMesterséges tó helyett sivataggá változott egy kínai város környéke. közepén álló túlélő több mint 400 éves. A helyiek úgy vélik, hogy ez maga az Édenkert fája. Egészen bámulatos, hogy a hatalmas méretű, ősöreg fa a szigetZakynthos Kék-barlangjai. közepén hogyan maradhatott meg az évszázadok során, hiszen körülötte csak kő van, és homokTenerife - az örök tavasz szigete. . A fa titka valószínűleg abban rejlik, hogy hosszú gyökereivel talált egy földalatti vízforrást, azonban még így is csodaszámba megy, hiszen ez az egyetlen élő zöld organizmus a kietlen sivatagban.

elet-faja-14

elet-faja-3

elet-faja-10


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!