Közel 500 méter magas kilátótornyot építenek Thaiföldön

Négyszázötvenkilenc méter magas kilátóÜvegpadlón sétálhatnak az Eiffel-torony látogatói. tornyot építenek Bangkokban, a Csaophraja folyó partján, a toronyEmberi koponyákból emelt tornyot tártak fel a régészek Mexikóban. ThaiföldElhunyt a thai király, a világ leghosszabb ideje trónon lévő uralkodója. új jelképe, egyben Délkelet-Ázsia második legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. építménye lesz a malajziai Petronas-tornyok után.

Petronas-tornyok (Forrás: flickr/IQRemix)

A kilátó építéséről június végén döntött a thaiföldi kormány. A 4,6 milliárd bahtba (36,8 milliárd forint) kerülő tornyot teljesen magántőkéből akarják felhúzni, közpénzt nem szánnak rá. A kormányszóvivő szerint az ország új emblematikus épületének szánt kiláIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. torony nem szolgál üzleti célokat, szuvenírboltok helyett a 88 évesen tavaly októberben elhunyt Bhumibol Aduljadedzs királyElhunyt a thai király, a világ leghosszabb ideje trónon lévő uralkodója. szociális vívmányait bemutató galériák lesznek benne, a belépőjegyekből származó bevételt karitatív célokra fordítják.

BangkokTűzgömböt videóztak le Bangkok felett. Observation Tower2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója. (Forrás: Thailand Skyline/Facebook)

Külföldiek 750 bahtért (5000 forint) válthatnak belépőt Thaiföld leendő legmagasabb épületMegnyílt a világ legmagasabb kilátója . ébe, hazai állampolgárok feleennyiért mehetnek fel a kilátóra. Egyelőre nem tudni, hogy mikor fejeződik be a torony építése, mindenesetre a késedelem elkerülése céljából mellőzik pályázat kiírását a megvalósításra. Thaiföld legmagasabb épülete jelenleg a 314 méteres MahaNakhon vegyes funkciójú luxusLuxusétterem a világ legmagasabb épületében, a 122. emeleten. felhőkarcoló Bangkok üzleti negyedében.

MahaNakhon (Forrás: Wikimedia Commons/Kyle Hasegawa)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!