Kitört az Etna

Nyolc Top10 síterep, amin még biztosan sosem síelt. napnyi szünet után feléledt az EtnaA Földközi-tenger felé csúszik az Etna. , EurópaLátványos füstkarikákat eregetett a magasba az Etna. legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden.

Kitört az EtnaAz Etna 2002-es kitörése az űrből nézve (Forrás: Wikipedia/NASA/International Space Station )

A vulkánA bámulatos Aogashima-sziget. éjszaka tört ki. A sötétben magasba szökő, izzó rögöket Catania és Taormina városMagassági rekorderek . ából is látni lehetett. Kisebb lávafolyás is elindult az Etna délkeleti kráteréből.

Kitört az EtnaLávafolyás is elindult a vulkán délkeleti kráteréből

Az olasz geofizikai intézet fokozatosan erősödő rezgéseket és energiaszintet mért a vulkán térségében. Lakott területet a kitörésNagy kitörésre készül Japán egyik legaktívabb tűzhányója. nem fenyeget. A legközelebbi város, Catania repülőElindult a világ legrövidebb nemzetközi repülőjárata. terét egyelőre nem zárták le, de a veszélyesnél egy fokozattal kisebb, narancsszínű riasztásHeves viharok tépázzák Olaszországot - folyókká duzzadt patakok, hatalmas hullámok és széllökések tombolnak. lépett érvénybe. Ez annyit jelent, hogy ha a vulkánkitörésCsúcskitöréssel fenyeget a hawaii Kilauea vulkán. , esetleg a magasba lövellt hamu és rögök a légiközlekedést fenyegetnék, akkor felfüggesztik a térségben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!