Kína végleg betiltja az elefántcsont kereskedelmet

Évtizedek óta tartó küzdelem után a kínai kormány bejelentette, hogy 2017 végére teljesen betiltja a legális elefántcsont105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. kereskedelmet az egész ország területén.

Elefántcsont

A kínai kormány hivatalos bejelentése “létfontosságú lépés ahhoz, hogy megmentsük az elefántokat, és elengedhetetlen ahhoz, hogy megvívjuk ezt a harcot a saját országunkban és szerte a világban.” – mondta Beth Allgood a Nemzetközi Állatjóléti Alap amerikai vezetője.

Jelenleg évente 20.000-30.000 elefántot ölnek le az agyarukért és csontjaikért, ez pedig az elmúlt 7 évben 30%-os csökkenést okozott a szavannák elefántpopulációjában. A leölt állatokból származó elefántcsontot többnyire ázsiai piacokon adják el, azok közül is KínaHomokvihar tombol Kínában. a legfőbb felvásárló, egyes becslések szerint az értékesítés több mint 70% -át ott bonyolítják.

Elefántcsont

Ha a legnagyobbMegmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája. felvevőpiacon betiltják az elefántcsont faragványok feldolgozását és forgalmazását, akkor az véglegesen véget vethet az afrikai orvvadászatMég mindig súlyosan fenyegeti az orvvadászat az afrikai elefántok hosszú távú túlélését. nak. A terv arra is ösztönzi a faragókat, hogy használjanak új anyagokat, és nem kereskedelmi, hanem kulturális értékként őrizzék az eddigi elefántcsont faragványokat.

Elefántcsont

Elefántcsont

Elefántcsont

Elefántcsont

Elefántcsont

Elefántcsont


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!