Kétfejű baba született Indiában

Rendkívül ritkaVideóra vették, ahogy egy hatalmas piton felfal egy kifejlett hiénát. összenövéssel jöttek világra a sziámi ikrekKisfia világra jötte után egy hónappal ikreket szült egy bangladesi nő. egy indiai magánkórházban,  Mukstarban.  A két fejjel világra jött kisbaba70 évesen szülte meg első gyermekét egy indiai nő. életéért még küzdenek az orvosok. Különálló fejjel és gerinccel rendelkeznek, ami azonban a medencéjük alatt összenő, így közös mellkason és vállakon kénytelenek osztozni. Az újszülött császármetszéssel jött a világra. Eredetileg azért döntöttek az orvosok a császármetszés mellett, mert az anyának nagyon magas volt a vérnyomása, és amikor kiemelték a babát, alaposan megdöbbentek az orvosok. A kisbabának ugyanis egyetlen testen két nyakon két feje volt – írja a Times of IndiaMegdöbbentő videó - így próbáltak meg felszállni a nők a zsúfolt indiai vonatra. . A kisfiú állapota nagyon ritka, minden 1:50000-1:200000 szülésre jut egy sziámi ikerMint két tojás - aranyos állatpárok. , az arányuk Afrikában és Délkelet-Ázsiában valamivel nagyobb.

Kétfejű baba született Indiában

Az orvosoknak további vizsgálatok során kell eldönteniük, hogy egy testbe zárt két emberről van-e szó, tehát, hogy mindkét fej kifejlett aggyal, és érzékszervekkel rendelkezik-e, vagy egy kétfejű kisfiúról (az egyik fej kifejlett, a másik kevésbé). Miközben az újszülött az életéért küzd a kórházban,  az orvosoknak el kell dönteniük azt, , hogy hogyan tudnák megmenteni az életét, ha hagynák így, ahogy született, vagy, hogy szükséges-e az eltávolítás. Az ilyen műtétek eleve rettentő kockázatosak, kevés valóban sikeres szétválasztóműtétről tudni. Két évvel ezelőtt egy, a fejüknél összenőttMagyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztása. , de két külön testtel rendelkező sziámi ikerpárt sikerült szétválasztani. Viszont 2004-ben egy olyan esetben, amikor egy domikiai kislány fejénél összenőtt kifejletlen ikret próbáltak eltávolítani, nem jártak sikerrel. A műtétEgyre jobban van műtétje óta a túlméretezett fejű kislány. ugyan sikeres volt, de az újszülött belehalt a komplikációkba.

Kétfejű baba született Indiában

A sziámi ikrekMagyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztása. alapvetően két módon alakulhatnak ki a méhen belül. Az egyik, ha egy ikerterhesség során a két pete nem válik szét teljesen, és a terhesség elejétől kezdve együtt, összenőve fejlődik a két embrió. A másik, hogy a peték ugyan szétválnak, de a terhesség viszonylag kezdeti szakaszában összetapadnak a méhen belül.

Kétfejű baba született Indiában


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!