Készülnek az amerikai Hold-bázis tervei

Cimkék: , , , , ,

Az amerikai űrkutatási hivatal és a Bigelow Aerospace magánűrcég közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ugyan a NASA17 000 képből álló, 4K felbontású time lapse felvétel készült a Napunkról. hivatalos stratégiája szerint az amerikaiak lemondtak az új HoldCsaládi fotó a Holdon. -utazásról, a Bigelow az űrügynökség támogatásával mégis belevág egy állandó Hold-bázis megtervezésébe és felépítésébe. A NASA kommunikációs igazgatója szerint minden azt mutatja, hogy az űrhivatal valóban szeretne minél szélesebb körű együttműködést felépíteni a kereskedelmi szektorral, és ez minden fél számára gyümölcsöző kapcsolat lehet. A NASA jelenlegi terveiben a Holddal kapcsolatos expedíció nem szerepel, a cég először egy aszteroidára való leszállást, majd a MarsRejtélyes foltot észleltek a Mars fölött. meghódítását tervezi a 2030-as években.

holdbázis

A Bigelow-t a szállodalánc-tulajdonos milliárdos Robert Bigelow alapította, azzal a feltett szándékkal, hogy saját űrállomást építsen. Erre nem sajnál 500 millió dolláros befektetést sem. A cég legnagyobb sikere eddig az volt, amikor a kísérleti űrállomásaik FöldVideón a távolodó Föld a Messenger űrszonda kameráin keresztül. körüli pályára bocsátása után a nemzetközi űrállomáshoz készíthettek egy felfújható modult. Ez a tervek szerint 2015-ben kerül fel az ISSTizenöt éves a 150 milliárd dollárból épült Nemzetközi Űrállomás. -re, egy másik magáncég, a SpaceXMérföldkőhöz érkezett a civil űrhajózás. űrhajója viszi majd fel.

A Hold-bázissal kapcsolatos tervekről egyelőre nem sok konkrétum ismert, az előkészítő tervezés fázisa kezdődött csak el. A NASA pénzzel nem, csak technológiával, illetve a szakértőinek a segítségével járul hozzá a projekthez. A bázis a már kipróbált felfújható űrállomásmodulok mintájára épül majd (sőt, ugyanazokat a modulokat használja), de csak a 12 fős Bigelow-űrállomás üzembe helyezése után.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!