Kenya alatt több százmilliárd köbméter vizet találtak

Az ENSZMenedékházak gyártásába kezd az IKEA. képviselői és a kenyai tisztviselők a közelmúltban jelentették be, hogy 250 milliárd köbméter vizet tártak fel KenyaVideóra vették, ahogy egy hatalmas piton felfal egy kifejlett hiénát. alatt. A hatalmas mennyiségű víztömeg több mint hatvanszorosa az országra zúduló éves csapadékmennyiségnek, így a szegénységre is megoldást jelenthet.

Kenya alatt több százmilliárd köbméter vizet találtak

Az újonnan felfedezett vízkészletre Kenya északi részében (Turkana megye) bukkantak, de szakemberek lehetségesnek tartják, hogy az egész ország felszíne alatt feltáratlan készletek lapulnak. A fúrást japán finanszírozással, a kenyai kormány és az ENSZ kötelékébe tartozó UNESCOAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. szervezésében a Radar Technologies International kivitelezte. Egyelőre nem ismeretes, vajon mennyire lesz költséges a 250 milliárd köbméteres vízkészlet -részleges- kinyerése, felszínre hozása.

vízhiány

Természetesen a vízhiányA víz világnapja - a gyerekeket veszélyezteti legjobban a vízhiány. ban szenvedő lakosság ellátása élvezi a prioritást. A 41 millió polgár közül 17 millió nem részesül biztonságos ivóvízben, 28 millió pedig tisztított vezetékes vízben, az agrárium vízigényéről nem is beszélve.

Kenya alatt több százmilliárd köbméter vizet találtak

FöldAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. ünkön az állíSan Francisco színes tavai. lagos globális felmelegedésEzekben az országokban a legkockázatosabb élni. miatt nagyon sok ember veszíti el fokozatosan ivóvízkészletét. Az emberi felelőtlenségből adódóan és a nem megfelelő vízgazdálkodás miatti tapasztalat, hogy a vízkészletek egyszerűen eltűnnek a természetes víztározókból. Így elő fordul, hogy egyes országokBukott államok tízes rangsora. fokozatosan elvesztik a tiszta ivóvízkészleteiket. Ezért ivóvízCsaknem kétmilliárd ember használ ivóvízként ürülékkel szennyezett vizet. importra szorulnak rá. Kenyának felcsillant a remény, hiszen a vízValószínűleg folyékony sós vizet találtak a Marson. nem sokára a „kéklő” aranyElőkerültek az arany csontvázak. lehet és az ország talpra állhat, mert vízexportőrré válhat.

vízhiány

forrás:PozitívNap

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!