Káprázatos tájak a nagyvilágból

Földünk számtalan olyan mesebeli káprázatos tájat rejteget, amit ha tehetjük érdemes felkeresnünk.

1 ) Ten Peaks völgy – Banff Nemzeti Park, Kanada

A Banff Nemzeti ParkKanada mesébe illő tájai – egy varázslatos utazás képei. KanadaFantasztikus látnivalók a világ minden tájáról. első nemzeti parkja, amelyet 1885-ben alapítottak. A park7 csodálatos park . Albertában fekszik és egyike a kanadai Sziklás-hegységVándorló szarvasok a Yellowstone Nemzeti Parkban. nemzeti és tartományi parkjainak, amelyek a Világörökség listájára kerültek.

Ten Peaks völgy - Banff Nemzeti Park, Kanada

2) Jég kanyon – Grönland

GrönlandA legszebb fjordok. (grönlandiul Kalaallit Nunaat, a.m. Emberek országa) a Föld legnagyobbSzudd - a legnagyobb mocsár a világon. szigete, a világ negyedik legnagyobb közigazgatási egysége terület szerint. A hatalmas jégtakaró lassú mozgásban van a szigetA rejtélyes Húsvét-sziget. szélei felé, és így az alján befagyott kőzettörmelékekkel állandóan csiszolja a felszínt. A gleccserek és a meredek sziklafalak peremére kitódult jégEisriesenwelt - a világ legnagyobb jégbarlangja. a nyári évszakban néha óriási tömegben zuhan a tengerbe, hogy azután hatalmas darabokban, mint jéghegyek, úszva folytassák útjukat dél felé.

Jég kanyon - Grönland

3) Bambusz erdők – Kyoto, Japán

A bámulatosan szép bambusz erdőTojás alakú kilátó vezet a fák koronái fölé a Bajor Nemzeti Park erdejében. k legnagyobb lelőhelye Kyoto, mely JapánA legszebb kilátással rendelkező szállodák. második fővárosManarola - elbűvölő olasz kisváros. ának számít a maga másfél milliós népességével. A csodálatos élővilága mellett a világhírű Nintendo játékgyár vezérállomása is itt található.

Bambusz erdők – Kyoto, Japán

4) Lucca, Olaszország

Lucca Észak-OlaszországA legszebb kilátással rendelkező szállodák. közigazgatási régiójának – Toszkánának egy apró kommunája, mely a Serchio folyó mentén a Tirrén-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. irányában helyezkedik el. A mesés szépségű táj, a Földközi-tenger partvidéke, a számos történelmi és művészettörténeti látnivalóA legszebb barlangok Magyarországon. ban bővelkedő város egész évben vonzóvá teszik Lucca-t a turisták számára.

Lucca, Olaszország

5) Márvány barlang – Chile Chico, Chile

ChileChile elhagyatott bányavárosai. Chico egy kisváros Chile déli oldalán, mely a Carrera provinciához tartozik. A hely lélegzetelállító hangulata a természetességéből ered. A márványGyönyörű chilei márvány barlang. formálta barlangEisriesenwelt - a világ legnagyobb jégbarlangja. alagútjai hosszan elnyúlnak, így bejárni őket csak csónakkal érdemes.

Marble barlang - Chile Chico, Chile

6) Plitvicei tavak, Horvátország

HorvátországFantasztikus látnivalók a világ minden tájáról. 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavakA varázslatos Jiuzhaigou-völgy. vidéke. A Nemzeti Park10 legnagyobb természetes boltív képződmény a Világban. területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó észak – déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela – hegységben.

Plitvicei tavak, Horvátország

7)  Riomaggiore, Olaszország

Riomaggiore község (olaszul comune) Olaszország Liguria régiójának La Spezia megyéjében található. 1997 óta a közeli Palmaria, Tino és Tinetto szigetekkel, valamint a Cinque Terre többi településével együtt az UNESCOA Vrangel-sziget csodálatos élővilága. Világörökségének részének lett nyilvánítva.

Riomaggiore, Olaszország

8) Capilano függőhíd – Vancouver, Brit Kolumbia Kanada

A Capilano függőhídA világ leghatalmasabb látnivalói. az észak vancouveri Capilano folyóA világ leghatalmasabb látnivalói. t szeli át 70 méteres magasságban – a fák lombkoronájának egészen a tetejéig felérve. A híd 136 méteres hosszával monumentális látványt biztosít, melyre évente 800.000 látogató kíváncsi.

Capilano függőhíd - Vancouver, Brit Kolumbia Kanada

9) Kék barlang – Zakynthos sziget, Görögország

A ZakynthosZakynthos Kék-barlangjai. sziget a Jón-szigetekSiminal-szigetek - világhírű thaiföldi búvárparadicsom. egyike, mely GörögországZakynthos Kék-barlangjai. nyugati részében található. Élénk éjszaki életéről és látványosságairól vált híressé. Utóbbiból talán legszebb a Kék barlang, mely az egész világon egyedülálló tengeri tájképpel büszkélkedhet.

Kék barlang – Zakynthos sziget, Görögország

10) Rizsföldek – Yuanyang, Kína

Yuanyang KínaA varázslatos Jiuzhaigou-völgy. legnagyobb rizstermelő megyéje, mely a Henen provinciához tartozik – 15 kisebb várost magába foglalva. A lépcsőzetesen elhelyezkedő termőföldek látványa egészen egyedi hangulatot áraszt magából, amit mindenkinek érdemes lehet személyesen is megtapasztalni.

Rizsföldek – Yuanyang, Kína


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!