Indítás után felrobbant egy amerikai hordozórakéta

Másodpercekkel az indítás után felrobbant az Antares amerikai hordozórakétaA Föld felé tart az irányíthatatlan űrhajó. , amely a Cygnus elnevezésű teherűrhajóEmberi kolóniákat tervez a Marsra a milliárdos feltaláló. t szállította volna az űrbe – jelentette kedden az amerikai űrkutatási ügynökség internetes csatornája. Az embereket nem szállító rakétát az egyesült államokbeli Virginia állam Wallops szigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. éről bocsátották fel. A hatalmas robbanásMa 68 éve dobták le az első atombombát. az indítás után hat másodperccel történt, a 14 emelet magas űrhajó épphogy elrugaszkodott az indítóállásról, majd tűzgolyóként zuhant vissza a földre. Jay Bolden NASA99 éve nem látott napfogyatkozásra készül az Egyesült Államok. -szóvivő szerint a balesetElképesztő megmenekülések. nem követelt emberéleteket, de súlyos károk keletkeztek. A baleset oka egyelőre nem ismert. A CNN tudósítása szerint a robbanás és a becsapódás oly hatalmas volt, hogy beleremegett a földÍgy nézhetett ki a kék Mars. .

Az Antares orosz párját szerdán reggel indították útjára Bajkonurból. Az Antaresnek orosz gyártmányú hajtóművei vannak, melyekről Marc Kelly amerikai asztronautaVisszanyerte eredeti magasságát az űrhajós, aki közel egy évig volt a Nemzetközi Űrállomáson. (aki Endavour és Discovery űrsiklókkal járt az űrben) azt mondta a CNN-nek, hogy ezek a hajtóművek közismerten megbízhatók.

Felrobbant hordozórakéta

Az Orbital Sciences amerikai magántársaság teherűrhajója csaknem 2,3 tonna rakományt, élelmet, vizet, ruhát, illetve kísérleti berendezéseket szállított volna a Nemzetközi Űrállomásra. A rakomány körülbelül harmadát kitevő tudományos berendezések együttesen 725 kilogramm tömegűek voltak. Volt köztük egy olyan műszer, amely vizsgálta volna a FöldAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. légkörében elégő meteoritok kémiai összetételét. Emellett a Cygnus rakományában volt a Redmond amerikai vállalat által kifejlesztett műholdÍgy nézhetett ki a kék Mars. . A vállalat aszteroidákon végzendő fúrások technológiai fejlesztésével foglalkozik. Ezzel a Nemzetközi ŰrállomásA Föld felé tart az irányíthatatlan űrhajó. fedélzetén szolgálatot teljesítő hat asztronauta is elesik az utánpótlástól, de majdnem fél évre elegendő tartalékaik vannak, így nem fenyegeti őket közvetlen veszély.

Felrobbant hordozórakéta

Felrobbant hordozórakéta

robbanas

A baleset a tervbe vett tudományos kutatásokra azonban hatással lesz, mivel a hozzájuk szükséges berendezések egy része odaveszett az együttesen több mint 200 millió dollárt érő hordozórakétával és teherűrhajóval együtt. Az Orbital Sciences illetékesei szerint a rakétabaleset nem okoz súlyos környezeti károkat a felbocsátás helyszínén, a Wallops-szigeten, mert a hordozórakétaFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. első fokozata kerozinnal és oxigénnel volt feltöltve: az előbbi elégett, az utóbbi pedig elillant. Mindenesetre felszólították a sziget lakóit, hogy a roncsok közelébe se menjenek.

Az Orbital Sciencesnek ez lett volna a harmadik űrbéli küldetése. Az amerikai űrkutatási hivatal 1,9 milliárd dollárt fizet az Orbital Sciencesnek, hogy utánpótlást szállítson legalább nyolc alkalommal 2016-ig a Nemzetközi Űrállomásra. Hasonló szerződést kötöttek a SpaceXFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. céggel is.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!