II. Ramszesz kolosszusát és egy különleges múmiákat rejtő síremléket is bemutattak Egyiptomban

II. RamszeszEddig ismeretlen, II. Ramszesz-kori templomot fedeztek fel Egyiptomban. fáraó restaurált szobrát és egy kétezer éves sírelméket is bemutattak a felső-egyiptomi Szóhág tartományban. Egyiptomi régészek mintegy 70 darabból állították össze II. Ramszesz ókori fáraó 12 méter magas kolosszusát. “A szoborDzsingisz kán lovasszobra Mongóliában. restaurálása hat Egyiptomban 112 év szünet után ismét havazott. napba telt. Valóságos csoda, hogy a 12 méter magas, 43 tonna súlyú szobrot ilyen rövid idő alatt helyre lehetett állítani” – mondta el Musztafa Vaziri, az egyiptomi régészeti tanács vezetője.

Az ahmimi régészeti helyszínen dolgozó restaurátor, Holod Husszein elmondta, hogy a II. Ramszesz szobor darabjai évek óta szerte szét hevertek. “Nem gondoltam, hogy ezekből az apró darabokból sikerül összeállítani a szobrot” – idézte fel a szakember, aki egy 14 tagú régészcsoportban dolgozott napi több mint 12 órát a restauráláson.

 

A legutóbbi régészeti leletek közül egy jó állapotban fennmaradt, a korai Ptolemaioszi korszakból származó, szépen festett síremléket is bemutattak. Haled Ahmed Elanani Ali Ezz műemlékvédelmi miniszter arról beszélt, hogy reményei szerint a szobor és a síremlékIgeli oszlop - A több, mint 1750 éves oszlop síremlék. , amelyet felfedeztek, sok turistát vonz majd a Szóhág régióba, amely KairóEgyiptom az 1870-es években. Gyönyörű kék tó Hokkaido városában. l 390 km-re délre fekszik.

A sírra egy illegális ásatásokat folytató csoport leleplezésekor bukkantak rá októberben a szóhági Al-Dajabat régészeti helyszínen, Ahmim mellett. A síremlék Tufu és felesége számára készült. A kamra festett falain a temetési szertartás képei láthatók, továbbá Tufu családfáját is leírják a hieroglifák.

Vaziri “gyönyörű, színes sírként” számolt be a leletről. A sírt egy központi előtér és egy temetkezési helyiség alkotja, amelyben két kőkoporsó fekszik. Két múmiát, egy 35-50 éves nőét és egy 12-14 éves fiúét találtak az alacsony sírkamrán kívül. A síremlékből 50 mumifikált állat, köztük egerek, macskákVicces fotók macskákról, akik a legkisebb helyre is beférnek. és sólymok is előkerültek. A Ptolemaioszi korszak három évszázadig tartott Egyiptomban Kr. e. 30-ig, a római hódításig.

New discovery in Sohag

Közzétette: ‎Ministry of Antiquities وزارة الآثار‎ – 2019. április 5., péntek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!