Így tombolt az Irma hurrikán Saint-Martin világhírű repülőterén

Áthaladt a francia Antillákon a valaha feljegyzett legerősebb hurrikánNem tartott még ilyen erős hurrikán Európa felé. , az IrmaLamantinok ragadtak a sárba az Irma hurrikán miatt. . A francia meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a hurrikán mintegy ötven kilométer átmérőjű “szeme” másfél órán át tartózkodott Saint-BarthélemyCentikre húzott el egy turista feje felett egy landoló kisrepülő. szigete felett, majd Saint-Martinre csapott le, és óriási károkat okozott a szigeteken, ahol nincs áram és ivóvízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. . A tengerHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. “szélsőséges erővel hullámzott” a partoknál, és az alacsonyan fekvő tengerparti területeket teljesen elborította.

Forrás: Wikimeda Commons/

A legerősebb, ötös kategóriába sorolt Irma széllökéseinek sebessége a francia Antillákhoz közelítve elérte az óránként 360 kilométert a meteorológusok mérései szerint. A két szigeten most először haladt át egy hurrikán szeme, s ilyen erős hurrikán még soha nem csapott le a térségre. A riasztás a legmagasabb szintű volt.

Forrás: NOAA

A hurrikán a szigetA macskák szigete Japánban - Az igazi macskamennyország. világhírű repülőMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. terén (Princess JulianaLassított felvételen egy hajmeresztő leszállás a Szent-Martin szigeten. International Airport) is hatalmas pusztítást végzett. A repülőtérFura repülőterek 3 - Kansai Nemzetközi Repülőtér . kifutópályája annyira közel van Maho BeachMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. strandjához, hogy a leszálló gépek veszélyesen alacsonyan repülnek el a strandon tartózkodók felett. Bár a gépek keltette zaj és turbulencia nagyon erős, a strandTeljesen átformálta a heves északi szél a híres aranyszarv homokstrandot. éppen emiatt kedvelt helyszíne a turistáknak. Az Irma pusztítását egy Maho Beach-en kihelyezett kamara rögzítette, amíg a készülék meg nem rongálódott.

A hurrikán szeme ezután Guadeloupe szigetétől távolabb haladt el, de ott is óránként 100 kilométeres erősségű széllökéseket mértek, heves esőÖkölnyi jégdarabok rombolták szét a nagyvárost. zés volt és a tengeri viszonyok “nagyon veszélyesek” a meteorológiai intézet szerint. Az Irma halad tovább az előre jelzett nyomvonalon, eközben a Virgin-szigeteket, Puerto RicoElképesztő hullámfürdő egy Puerto Rico-i strandon. -t, a Dominikai Köztársaságot, majd Haitit, Kubát, és Floridát is eléri. Az Irma hatalmasabb mint a Texasra és Louisiane-ra a közelmúltban lecsapó HarveyKét centimétert süllyedt Houston a Harvey hurrikán miatt. , amelynek legalább negyvenen estek áldozatuk és több mint 100 milliárd dollár volt az anyagi kár.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!