Így hunytak ki a fények a világ nagyvárosaiban a Föld órája alkalmából

A sydney-i operaház, a hongkongi felhőkarcolóA világ legmagasabb felhőkarcolói 2019-ben. k, a moszkvai Kreml és a párizsi Eiffel-torony után az amerikai kontinensen is kihunytak a fények a 11. FöldA Föld magnetoszférájáról gyűjt új információkat a NASA. órája eseményen, amellyel az éghajlatváltozás ellen és a természetNagy jelentőségű természetvédelmi törvényt fogadtak el Chilében. védelme mellett kívánnak mozgósítani. AusztráliaA rekordokkal teli ausztrál nyár annyira forró volt, hogy a gyümölcsök megfőttek a fákon. , ahol a kezdeményezés 2007-ben megszületett, mint minden évben, most is elindította az eseményt szombaton a sydney-i operaház és a Harbour Bridge hídA Tower Bridge építése 120 éves képeken. díszkivilágításának lekapcsolásával.

Forrás: Earth Hour/Keith Diamond/WWf Australia

Az idősávoknak megfelelően a hongkongi és szingapúri felhőkarcolókban, a Kuala Lumpur-i Petronas ikertornyokban és a dubaji Burdzs KalifaÚjabb dubaji felhőkarcolót hódított meg a francia Pókember. toronyban, a párizsi Eiffel-toronyban, az athéni Akropoliszon, a római Szent Péter bazilikában, a berlini Brandenburg kapunál, a londoni Tower-hídon, a Big Benben, a Buckingham-palotában és a LondonSkyCycle: 220 km expressz bringaút London felett. Eye óriáskeréken hunytak ki a fények. Moszkvában a Kreml és a Vörös tér borult sötétbe, míg a Nemzetközi ŰrállomásElindult az űrállomásra a Cygnus teherűrhajó. (ISSElindult az űrállomásra a Cygnus teherűrhajó. ) orosz részén csökkentették a világítást – közölte a Roszkozmosz orosz űrügynökség.

Forrás: EarthHour/Kajan Madrasmail/WWF-Singapore

Latin-AmerikaCsaládjával együtt tért vissza a szarvas a boltba, ahol finom falatokkal kínálták. nagyvárosai szintén részt vettek a kezdeményezésben. MexikóHalak potyogtak az égből egy mexikói városban. városban A függetlenség angyala emlékmű, a turisták által kedvelt Paseo de la Reforma és Zocalo tér sötétült el. Caliban, KolumbiaDémoni alak rajzolódik ki egy Kolumbiában felfedezett orchideán. harmadik legnagyobb városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. ában számos gyertyából formálták meg a 60+ jelet, utalásként a Föld órájára. New Yorkban helyi idő szerint este fél kilenckor az Empire State BuildingVeszélyeztetett állatok képeit vetítették az Empire State Buildingre - Cecil képmása is megjelent. fényei halványan pislákoltak.

“A bolygó lakossága nyomás alatt van. Az éghajlatváltozás gyorsabb nálunk. Aggasztó következményei a fejünk felett függenek” – írta a Föld órájaMa van a Föld órája, egy órára lekapcsolják a fényeket. alkalmából Twitter-üzenetében António Guterres ENSZ-főtitkár, miután az elmúlt három évben rekordmeleget mértek. Idén a Föld órája a felmelegedésIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. problémáján túl a természet védelmére is kívánt mozgósítani, miután A Biodiverzitás és Ökoszisztéma-szolgáltatás Kormányközi Platform (IPBES) a héten figyelmeztette az emberiséget, hogy veszélybe sodorja magát a bolygó állat- és növényvilágának elszegényítésével.

“Az állati, illetve növényi fajok több mint felét veszélyezteti kihalásFelgyorsult a földi élővilág hatodik kihalási hulláma. a legnagyobb biodiverzitású régiókban, ha így folytatjuk” – figyelmeztetett Dermot O’Gorman, a Föld óráját világszerte összehangoló Vadvédelmi Világalap (WWFA Föld Órája: kis lépésekkel a nagyobb cél felé. ) civil szervezet munkatársa.

Szombat este 187 országban kapcsolták le összesen több mint 12 ezer középület, látnivaló díszkivilágítását, Magyarországon 35 település csatlakozott az idei akcióhoz. A Müpa színpadán a Párizs éjjel című előadás végén a szereplők szimbolikusan lekapcsolták a főváros fényeit, este fél 9-kor a Lánchíd és a Mátyás-templom díszkivilágítását is lekapcsolták egy órára.

MTI fotó: Mónus Márton


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!