Idén már hétezer erdőtűz volt Kaliforniában, a mostani az eddigi legpusztítóbb

Egy ember meghalt és több mint 750 lakóház porig égett az idei év legpusztíAz ezer-sziget tava. bb kaliforniai erdőTöbb tízmillió fát fenyeget pusztulással a kaliforniai aszály. tüzeiben, amelyek során csaknem 30 ezer hektáros terület kapott lángra az évek óta súlyos szárazságLángszóró helikopterekből öntött benzinnel próbálják megfékezni a Kaliforniai tüzeket. sújtotta államban. KaliforniaTöbb tízezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe Kaliforniánál. északi részén, a Napa-völgyKatasztrófa sújtotta területté nyilvánították a lángoló Kaliforniát. bortermelő vidékeinek közelében szombaton csaptak fel a lángok, és azóta példa nélküli ütemben terjed a tűzKatasztrófa sújtotta területté nyilvánították a lángoló Kaliforniát. , amiért a hatóságok a négy éve tartó szárazságot, az erős szelet, illetve az utóbbi hetek rendkívül meleg időjárását okolták. A perzselő tüzek miatt 13 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát, és mintegy ezer építmény, közte legkevesebb 585 lakóház vált a lángok martalékává. A leégés veszélye további 9 ezer épületet fenyeget Sacramentótól mintegy 80 kilométerre nyugatra.

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniai erdőtűz

VIDEÓ:

A tűzben életét vesztette egy idős mozgássérült nő, aki nem tudott elmenekülni a lángok elől. Négy tűzoltót égési sérülésekkel szállítottak kórházba. Az oltásban 1400 tűzoltó vesz részt, de egyelőre csupán a tűz mintegy 15 százalékát sikerült lokalizálni – közölték kedden a kaliforniai hatóságok.

VIDEÓ:

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniai erdőtűz

Ezzel párhuzamosan a Sierra NevadaTeljes kapacitáson üzemel a világ legnagyobb tükrös naperőműve. hegység nyugati részén szerda óta egy másik erdőtűzLángszóró helikopterekből öntött benzinnel próbálják megfékezni a Kaliforniai tüzeket. 166 lakóházat és 116 más épületet pusztított el. Itt 10 ezer embert kellett evakuálni. Az év eleje óta az államban több mint hétezer nagyobb tűzeset történt, amelyek során összesen 263 ezer hektárnyi terület égett le. A keddi The Washington Post szerint a 16. század óta nem volt ehhez fogható aszályMenekülés a tűzvész elől - ilyen keresztülhajtani a kaliforniai erdőtűzön. a térségben.

Kaliforniai erdőtűz

Kaliforniai erdőtűz

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!