Hullámtörő gátnak ütközött egy utasokkal teli komp a Kanári-szigeteken

Elővigyázatosságból több strandot is zárva tartanak a spanyolországi Gran Canaria szigetEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. ének északkeleti részén, miután egy komp a hullámtörő gátnak ütközött Las Palmas kikötőjénél és 25 ezer liter illékony gázolaj ömlött a tengerbe – közölte az Europapress spanyol hírügynökség a Kanári-szigetekAz ezer-sziget tava. tanácsára hivatkozva.

A sajtóértesülés szerint a San Cristóbal és Gando tengerparti települések közötti 17 kilométeres szakaszon található strandokon nem lehet fürdeni, sem vitorlázni vagy más vízi sportot folytatni. A hatóságok folyamatosan ellenőrzik a partszakaszokat, de ott eddig nem tapasztaltak szennyeződést. A szakemberek korábbi tájékoztatása szerint mivel illékony anyagról van szó, arra lehet számítani, hogy elpárolog, mielőtt elérné a partokat,és nem okoz kárt a környezetben. A tengeri mentőszolgálat három hajóMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. ja dolgozik az olajszennyeződés mielőbbi eltüntetésén.

A Gran Canariáról Tenerifére tartó komp péntek este szenvedett balesetet; egy egyelőre ismeretlen eredetű elektromos hiba miatt a kikötői hullámtörő gátnak ütközött. A fedélzeten több mint 140 utas tartózkodott, akik közül 13 embert kellett egészségügyi ellátásban részesíteni többnyire zúzódások vagy sokkos állapot miatt. Sajtóhírek25 ezer tonna hering pusztult el Izlandon. szerint az utasok közül ketten kerültek kórházba, egyikük kulcscsontja eltört, a másik utas pedig erős sokkot kapott.

A szerencsétlenül járt komp utasai a balesetLefilmezték, ahogy összedől egy óriási daru New York-ban. utáni éjszakát egy hotelben töltötték, majd egy másik hajóval elutaztak Tenerifére. A hatóságok egyelőre vizsgálják a baleset okát.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!