Hóbaglyok érkeztek a Debreceni Állatkertbe

Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. baglyok (Bubo scandiacus) érkeztek a Debreceni Állatkertbe, ahol ezt az állatfajt még soha sem láthatta a nagyközönség. A Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy Gergely Sándor elmondta, hogy a fiatal, nyolc hónapos hím testvérpárt az amszterdami állatkertből hozták.

MTI fotó: Balázs Attila

A hímek kétéves korukra válnak ivaréretté, addigra tojók is érkeznek hozzájuk, ezzel az állatkert hozzájárul majd a faj megmentéséhez. A két hóbagolyPárt kapott a szakállas bagoly a Szegedi Vadasparkban. már jól érzi magát a röpdében, amelyet nyáron beárnyékolnak a Nagyerdő fái, így a hőséget is könnyebben vészelik majd át a madarak.

MTI fotó: Balázs Attila

A hóbaglyokat a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján 2017 végén a nem veszélyeztetettNem találják Új-Zéland leghíresebb madarát, amely embernek hiszi magát. fajok kategóriájából a sebezhető fajokéba sorolta át, mivel három generáció alatt, elsősorban a klímaváltozásA veszélyben lévő fajok többségét meg lehetne menteni a klímaegyezmény megvalósulásával. miatt több mint 30 százalékkal csökkent a számuk. Európában jelenleg mintegy 500 egyedet tartanak nyilván. A hóbaglyok természetes élőhelye Grönland, Észak-AmerikaÚj fajok százai érkeztek a cunamiszeméttel az Egyesült Államokba. és Eurázsia északi részének háborítatlan, fátlan vidékei. Szabadban átlagosan 15 évig élnek, Magyarországon igen ritkaNem találják Új-Zéland leghíresebb madarát, amely embernek hiszi magát. téli vendégek.

Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

A debreceni állatkert hatvan évvel ezelőtt, 1958-ban nyitotta meg kapuit MagyarországOrvvadász által meglőtt parlagi sast műtöttek a Madárkórházban. első vidéki állatkertjeként, a kerek évfordulót ünneplő parkba idén további fajok érkezését tervezik.

Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!