Hóbaglyok érkeztek a Debreceni Állatkertbe

Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. baglyok (Bubo scandiacus) érkeztek a Debreceni Állatkertbe, ahol ezt az állatfajt még soha sem láthatta a nagyközönség. A Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy Gergely Sándor elmondta, hogy a fiatal, nyolc hónapos hím testvérpárt az amszterdami állatkertből hozták.

MTI fotó: Balázs Attila

A hímek kétéves korukra válnak ivaréretté, addigra tojók is érkeznek hozzájuk, ezzel az állatkert hozzájárul majd a faj megmentéséhez. A két hóbagolyPárt kapott a szakállas bagoly a Szegedi Vadasparkban. már jól érzi magát a röpdében, amelyet nyáron beárnyékolnak a Nagyerdő fái, így a hőséget is könnyebben vészelik majd át a madarakMintegy hárommilliárd észak-amerikai madár tűnt el 1970 óta. .

MTI fotó: Balázs Attila

A hóbaglyokat a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján 2017 végén a nem veszélyeztetettKondorkeselyűk költöztek a Nyíregyházi Állatparkba. fajok kategóriájából a sebezhető fajokéba sorolta át, mivel három generáció alatt, elsősorban a klímaváltozásA veszélyben lévő fajok többségét meg lehetne menteni a klímaegyezmény megvalósulásával. miatt több mint 30 százalékkal csökkent a számuk. Európában jelenleg mintegy 500 egyedet tartanak nyilván. A hóbaglyok természetes élőhelye Grönland, Észak-AmerikaÚj fajok százai érkeztek a cunamiszeméttel az Egyesült Államokba. és Eurázsia északi részének háborítatlan, fátlan vidékei. Szabadban átlagosan 15 évig élnek, Magyarországon igen ritkaA repülő mókusok eddig ismeretlen faját fedezték fel egy kínai hegyvidéken. téli vendégek.

Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

A debreceni állatkert hatvan évvel ezelőtt, 1958-ban nyitotta meg kapuit MagyarországOrvvadász által meglőtt parlagi sast műtöttek a Madárkórházban. első vidéki állatkertjeként, a kerek évfordulót ünneplő parkba idén további fajok érkezését tervezik.

Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!