Hétszáz karátos gyémántot talált egy pap Sierra Leonéban

Hétszáz karátos nyersgyémántra bukkant egy katolikus pap Sierra Leonéban. A drágakövet, amely egyike a valaha talált 20 legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. gyémántnak, az afrikai ország központi bankjában őrzik. A 709 karátos drágakő a legnagyobb, amelyet Sierra Leonéban 1972 óta találtak, akkor bukkantak a 969 karátos Sierra LeoneHátborzongató fotósorozat a Sierra Leone-i kórházak és börtönök világából. csillagára – írja a BBC hírportálja. A mostani gyémántot Kono körzetben találta Emmanuel Momoh pap, értékét még nem becsülték fel. Az afrikai ország drágakőKülönleges és gyönyörű ásványok. ben gazdag vidékein sok az alkalmi gyémántvadász. Mathew Nyaungwa szakértő szerint a 709 karátos példány a 13. legnagyobb, amelyet valaha találtak. Értékét nagyban befolyásolhatja a minősége – tette hozzá.

gyemant-5
Sierra Leone csillaga

A gyémánt7 éves kislány kapta meg a világ legdrágább gyémántját. ot először Ernest Bai Koroma elnöknek mutatták meg szerda este, aztán elzárták a jegybank széfjébe. Az elnöki hivatal közleménye szerint Ernest Bai Koroma külön köszönetet mondott azért, hogy a gyémántot nem csempészték ki az országból. Sierra Leone jól ismert a gyémántiparáról, de ennek története meglehetősen mozgalmas. A gyémánteladások különösen nagy mértékben hozzájárultak az országban évtizedekig dúló polgárháborúhoz, a lázadók ugyanis fegyverre váltották a drágaköveket. A véres gyémántok történetét hollywoodi film is feldolgozta Leonardo DiCaprio és Djimon Hounsou főszereplésével.

gyemant
Sierra Leone, Kono körzet (Forrás: Wikipedia)

gyemant-1Forrás: Wikipedia

Az utóbbi években jelentős méretű gyémántokra bukkantak AfrikaA Kék-Nílus vízesés. déli felén, köztük egy 1111 karátosra Botswanában 2015-ben. Tavaly májusban a Lucara bányatársaság 63 millió dollárért adott el egy 813 karátos gyémántot privát aukció keretében. A valaha talált legnagyobb nyersgyémánt még mindig a 3107 karátos Cullinan, amelyet 1905-ben találtak Dél-Afrikában. A második a Botswanában 2015-ben talált Lesedi La Rona, a harmadik a 995 karátos Excelsior Diamond, amelyre Dél-Afrikában bukkantak 1893-ban. A negyedik a Sierra Leone csillaga, az ötödik pedig a 890 karátos Incomparable Diamond. Utóbbit a KongóÉletképek az afrikai Kongó viharos életéből. i Demokratikus Köztársaságban találták 1984-ben.

gyemant-2
Cullinan gyémánt (Forrás: Wikipedia)

gyemant-3
Forrás: Wikipedia


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!