Hazatér a Galápagos-szigetekre Magányos György bebalzsamozott teste

Magányos György, a 90 évesen elpusztult híres óriásteknős bebalzsamozott teste hazatér Amerikából a Galápagos5+1 érdekesség a páratlan szépségű Galápagos-szigetekről. -szigetekre. Alfajának utolsó egyede volt – közölte az ecuadori környezetvédelmi minisztérium. Magányos György, vagyis Lonesome George 2012-ben múlt ki, már nagyon öreg volt.

maganyos-gyorgy-4Forrás: Tim Saxe/galapagos.org

Testét elküldték a New YorkA New York-i Szabadságszobor építése. -i Amerikai Természettudományi Múzeumba, ahol bebalzsamozva kiállították. Pénteken visszaszállítják a Santa CruzPerito Moreno gleccser - gyönyörű végeláthatatlan argentin gleccsermező. szigetTenerife - az örök tavasz szigete. ére, ahol február 23-á5 különleges mélyedés a Földön. l a közönség is megtekintheti.

maganyos-gyorgyForrás: Wikipedia/Allison Meier

Utolsó ismert képviselője volt az alfajának (Chelonoidis nigra abingdonii), utóda nem született, hiába próbálkoztak a Galápagosi Nemzeti ParkEgy különleges gyémántlelőhely, ahonnan bárki hazaviheti a megtalált drágaköveket. szakemberei párt találni neki a hasonló alfajok egyedei között. Halála előtt 75 kilogrammot nyomott és másfél méter hosszú volt. Magányos Györgyöt 1971-ben fedezték fel az Ecuadorhoz tartozó szigeten.

maganyos-gyorgy-3Magányos György 1972-ben (Forrás: Ole Hamann/galapagos.org)

A világ környezet- és állatvédői számára a fajok fennmaradásáért folytatott küzdelem szimbólumává vált. A Galápagos-szigeteken 45-50 ezer teknősA teknős, aki a környezetszennyezés elleni küzdelem jelképévé vált. él, egy részük kizárólag itt található. A szigetekSiminal-szigetek - világhírű thaiföldi búvárparadicsom. egyedülálló élővilága inspirálta Charles Darwint a természetes kiválasztódás elméletének megalkotására.

Forrás: Wikipedia/Arturo de Frias Marques


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!