Gyorsabban nőnek a fekete lyukak

Cimkék: , , , , ,

A kutatók sokáig úgy vélték, hogy a galaxisHét bolygó, ahol lakhatnánk is!. ok központjában lévő, igen nagy tömegű fekete lyukFelfedezték az Univerzum legnagyobb képződményét. ak gyarapodása összhangban van a csillagvárosok növekedésével, a legújabb megfigyelések viszont teljesen más képet festenek. A galaxisok csillagtömegének tízszeres növekedése a fekete lyukÓriási lyukak Guatemalában a város közepén. tömegének százszoros gyarapodásával jár. Ez gyökeresen megváltoztatja a galaxisok és fekete lyukak együttes evolúciójáról vallott nézeteinket – ismertették közelmúltbeli felfedezésSzázmilliárd Föld-szerű bolygó létezhet. üket a The Astrophysical Journal legújabb számában a melbourne-i Swinburne Műszaki Egyetem kutatói, akik a Hubble1,5 milliárd pixeles fotón az Androméda-köd. -űrteleszkóp, a Chilében működő VLT-távcsőrendszer (Very Large Telescope) és a hawaiiLeállították a világ egyik legnagyobb teleszkópjának építését. Keck-teleszkópok adatainak segítségével a jelenlegi legnagyobb galaxis– és feketelyuk-adatbázist hozták létre.

Gyorsabban nőnek a fekete lyukak

A galaxisokon belül egyfajta verseny1912-es nagy sárfogó-verseny. folyik a rendelkezésre álló alapanyagért, a csillagközi por– és gázfelhőkért, amelyek egyaránt szükségesek új csillagok képződéséhez és a központi fekete lyukak táplálásához. Több mint egy évtizeden keresztül a tudósok úgy vélték, hogy mindkét folyamat a gázoknak olyan mennyiségét használja fel, amelynek révén állandó marad a galaxis tömegének a fekete lyuk tömegéhez viszonyított aránya – olvasható a PhysOrg tudományos hírportálon. Ehelyett kiderült, hogy a fekete lyukak fejlődése jóval gyorsabb.

Gyorsabban nőnek a fekete lyukak

Gyorsabban nőnek a fekete lyukak

Gyorsabban nőnek a fekete lyukak

A Swinburne Egyetem asztrofizikusai szerint ugyanakkor egészen másként viselkednek a kis, csillagokban gazdag galaxisok vagy az olyan átlagos spirálgalaxisok, mint amilyen a TejútrendszerFelfedezték az Univerzum legnagyobb képződményét. . “Minél kisebb a galaxis, a tömegének annál nagyobb részét képezik a csillagok” – magyarázta a kutatók egyike, Nicholas Scott.

Gyorsabban nőnek a fekete lyukak

Forrás: origo.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!