Gyönyörű Loire menti kastélyok

FranciaországAz eddig véltnél mintegy 10 ezer évvel korábbiak a Chauvet-barlang rajzai. bővelkedik kulturális és történelmi örökségekben. Ha már Párizsban járunk, érdemes ellátogatni Loire-völgyébe is, ahol megismerkedhetünk az ott elterülő csodálatos parkokkal, kastélyokkal. Íme, a legnépszerűbbek!

Chambord kastélyAlnwick Poison Garden - a világ legmérgezőbb kertje.

A legismertebb és legnagyobbMirnij gyémántbánya - hatalmas lyuk tátong Jakutföldön. mind körül az I. Ferenc által építtetett Chambord kastély, melynek egy részét Leonardo Da VinciEgy francia kutató szerint egy másik nő portréja rejtőzik a Mona Lisa felső festékrétege alatt. tervezte– bár egyes feltételezések szerint az egész reneszánsz épület az ő munkája. Jellegzetessége a gyönyörű, két irányú  csigalépcsője, (mely egyedülálló volt akkoriban), valamint lélegzetelállító tornyai. A 440 szobából a legtöbb üres, ennek oka pedig igazán egyszerű: a grandiózus épületet csak egyfajta „nyaralónak” használták, ahová a vadászatok után le tudott a király telepedni a kíséretével. Hatalmas belmagassága miatt sem volt állandó ott tartózkodásra alkalmas, ugyanis a számtalan kémény ellenére sem nyújtott meleget a hideg téli hónapokban. Azokat a helyiségeket, amiket használtak, gyönyörű bútorokkal, valamint történelmi pillanatokat megörökítő kárpitokkal díszítették, így az odalátogatókat nem mindig csak az üres szobák fogadják.

Chambord kastély

 Chambord kastély

Chambord kastély

Chambord kastély

ChenonceauChenonceau-kastély - a Hat hölgy kastélya. kastély

 A Cher folyóA világ 6 legszebb csatornája. n lévő kastély számtalan tulajdonossal volt megáldva, így folyamatosan változtattak rajta, míg elérte mai kinézetét. Sokak szerint ez a legszebbEurópa legszebb metróállomásai. a Loire menti kastélyok közül, köszönhetően a vízen tornyosuló gyönyörű boltíveknek, meseszép parkjának, valamint gobeline gyűjteményének. A világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. örökséghez tartozó épület 16.századi bútorokkal is büszkélkedhet, mégis a legfelejthetetlenebb élményt a lélegzetelállító kertjei adják. A „hölgyek kastélyának” is nevezik, mivel tulajdonosai mind hölgyek voltak, akik mindvégig szívükön viselték Chenonceau csodálatos küllemét és hangulatát.

 Chenonceau kastély

Chenonceau kastély

Chenonceau kastély

Chenonceau kastély

Amboise kastély

 A gótikus és reneszánsz jegyeket is viselő épület az egyik legszebb panorámával rendelkező kastély, amely hosszabb távon is otthont adott Franciaország királyainak. Pompás termei tele vannak értékes bútorgyűjteményekkel, méregdrága díszekkel, de a legfontosabb helyisége mégis a Szent Hubertus kápolnája, mivel itt helyezték örök nyugalomra- az életének utolsó idejét itt- töltő Leonardo Da VinciMegtalálták Leonardo da Vinci ma is élő rokonait. t.

Amboise kastély

Amboise kastély

Amboise kastély

Amboise kastély


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!