Gyönyörű Loire menti kastélyok

FranciaországAz eddig véltnél mintegy 10 ezer évvel korábbiak a Chauvet-barlang rajzai. bővelkedik kulturális és történelmi örökségekben. Ha már Párizsban járunk, érdemes ellátogatni Loire-völgyébe is, ahol megismerkedhetünk az ott elterülő csodálatos parkokkal, kastélyokkal. Íme, a legnépszerűbbek!

Chambord kastélyAlnwick Poison Garden - a világ legmérgezőbb kertje.

A legismertebb és legnagyobbMirnij gyémántbánya - hatalmas lyuk tátong Jakutföldön. mind körül az I. Ferenc által építtetett Chambord kastély, melynek egy részét Leonardo Da VinciMegtalálták Leonardo da Vinci ma is élő rokonait. tervezte– bár egyes feltételezések szerint az egész reneszánsz épület az ő munkája. Jellegzetessége a gyönyörű, két irányú  csigalépcsője, (mely egyedülálló volt akkoriban), valamint lélegzetelállító tornyai. A 440 szobából a legtöbb üres, ennek oka pedig igazán egyszerű: a grandiózus épületet csak egyfajta „nyaralónak” használták, ahová a vadászatok után le tudott a király telepedni a kíséretével. Hatalmas belmagassága miatt sem volt állandó ott tartózkodásra alkalmas, ugyanis a számtalan kémény ellenére sem nyújtott meleget a hideg téli hónapokban. Azokat a helyiségeket, amiket használtak, gyönyörű bútorokkal, valamint történelmi pillanatokat megörökítő kárpitokkal díszítették, így az odalátogatókat nem mindig csak az üres szobák fogadják.

Chambord kastély

 Chambord kastély

Chambord kastély

Chambord kastély

ChenonceauChenonceau-kastély - a Hat hölgy kastélya. kastély

 A Cher folyóA világ 6 legszebb csatornája. n lévő kastély számtalan tulajdonossal volt megáldva, így folyamatosan változtattak rajta, míg elérte mai kinézetét. Sokak szerint ez a legszebbEurópa legszebb metróállomásai. a Loire menti kastélyok közül, köszönhetően a vízen tornyosuló gyönyörű boltíveknek, meseszép parkjának, valamint gobeline gyűjteményének. A világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. örökséghez tartozó épület 16.századi bútorokkal is büszkélkedhet, mégis a legfelejthetetlenebb élményt a lélegzetelállító kertjei adják. A „hölgyek kastélyának” is nevezik, mivel tulajdonosai mind hölgyek voltak, akik mindvégig szívükön viselték Chenonceau csodálatos küllemét és hangulatát.

 Chenonceau kastély

Chenonceau kastély

Chenonceau kastély

Chenonceau kastély

Amboise kastély

 A gótikus és reneszánsz jegyeket is viselő épület az egyik legszebb panorámával rendelkező kastély, amely hosszabb távon is otthont adott Franciaország királyainak. Pompás termei tele vannak értékes bútorgyűjteményekkel, méregdrága díszekkel, de a legfontosabb helyisége mégis a Szent Hubertus kápolnája, mivel itt helyezték örök nyugalomra- az életének utolsó idejét itt- töltő Leonardo Da VinciMegtalálták Leonardo da Vinci ma is élő rokonait. t.

Amboise kastély

Amboise kastély

Amboise kastély

Amboise kastély


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!