Festékkel hamisítják a garnélarákokat Kínában

A kínaiak folyamatosan meglepik a világot, milyen kreatív módon képesek hamisítani a híres divatmárkákat vagy a legújabb technikai eszközöket. Viszonylag újdonságnak számít, hogy a hamisítás az élelmiszeripart is utolérte. A legtöbb hétköznapi és olcsó garnéla kevésbé olyan élénk színű, mint a drágább Norvég garnéla, így a kreatív halászok ezt a különbséget próbálják elfedni azzal, hogy befestik a kifogott garnélákat és az éttermek részére Új-Skóciában fogott drágább és minőségibb termékként hirdetik. A frissen fogott garnélarákokat néhány percig ételfestékben felforralják, majd nátrium-tripolifoszfáttal biztosítják, hogy a festék mélyen beszívódjon.

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel

Garnélarák hamisítása ételfestékkel


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!