Felrobbant a SpaceX rakétája

RobbanásHatalmas robbanás történt egy mexikói vegyi gyárban. történt csütörtökön az Egyesült Államokban, a floridai Cape Canaveralban található űrközpontnál, ahol megsemmisültMegsemmisült a Progressz teherszállító űrhajó. a SpaceXLátványos felvétel egy Föld felé zuhanó űrtörmelékről. magáncég egyik Falcon típusú rakétája. Az amerikai űrügynökség, a NASAMegérkezett a NASA űrszondája a Bennu aszteroidához. tájékoztatása szerint a kereskedelmi űrrepüléssel foglalkozó vállalat rutinnak számító próbát hajtott végre pilóta nélküliRepülő taxit fejleszt az Uber a NASA közreműködésével. rakétáján a szombatra tervezett kilövésAz eddigi legfejlettebb időjárás-megfigyelő műholdat lőtte fel az Egyesült Államok. előtt. A SpaceX rakétája a tervek szerint a hétvégén egy izraeli műholdat állított volna pályára. A robbanás erejétől a kilövőállástól több kilométerre is megremegtek az épületek, és utána perceken át több kisebb robbanást lehetett hallani, s közben fekete füst borította el az égboltot.

robbanas

A SpaceX nem sokkal később közleményben tudatta: a balesetben senki sem sérült meg, de a rakétaFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. és a műholdElárverezik a Neil Armstrong által begyűjtött holdport. is megsemmisült. A vállalat közleménye szerint a hajtómű kísérleti begyújtása közben, melyet minden kilövés előtt elvégeznek “üzemzavar jelentkezett a kilövőálláson, ami miatt a jármű és a hasznos teher is megsemmisült”. A cég további részleteket nem közölt. A robbanás a Kennedy ŰrközpontAz Endeavour űrsikló utolsó útja. mellett található, úgynevezett 40-es kilövőkomplexumban történt, amelyet a SpaceX az amerikai légierő űrlétesítményében bérel. A NASA tudatta: a Kennedy Űrközpontban készültségbe helyezték a mentőegységeket, és figyelik, hogy került-e bármilyen mérgező anyag a levegőbe.

robbanas-3

Miután az Egyesült ÁllamokAmerika öt éven belül űrhajósokat küld a Holdra. leállította az űrsiklóprogramot, amerikai részről a SpaceX az egyike annak a két vállalatnak, amelyek felszerelést és ellátmányt visznek a Nemzetközi Űrállomásra. A cég hamarosan, akár már jövőre embert is szeretne felküldeni az űrbe.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!