Fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek

Fejüknél összenőttMagyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztása. sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek egy 16 órás műtéttel Újdelhiben. A kétéves kisfiúkat, Dzsagát és Kaliát most az intenzív osztályon ápolják – közölték az állami kórház orvosai. A műtétet egy 30 tagú orvoscsoport hajtotta végre, elsőként Indiában.

Forrás: AIIMS

A kisfiúk vérerei és agyszövete is összenőtt, ami rendkívül ritkaVideóra vették, ahogy egy hatalmas piton felfal egy kifejlett hiénát. , hárommillió születésre jut egy ilyen eset. A koponyánál összenőtt (cranoipagusos) újszülöttek fele nem éli túl a 24 órát. A műtétet követő 18 napTöbb mint kétezer éve történt, hatalmas napkitörés nyomaira bukkantak Grönlandon. dönti el, hogy sikeres volt-e a szétválasztás – mondta el az orvoscsoport a Press Trust IndiaKülönös páros - kiskutyát vett gondozásába egy majom Indiában. hírügynökségnek.

“Mindkét gyerekArdi Rizal - az indonéz kisfiú, aki 2 évesen 40 szál cigarettát szívott. szenved egyéb betegségekben is, Dzsagának szívproblémái, Kaliának vesepanaszai vannak. Dzsaga eleinte egé26 generációt klónoztak egy egérből. szségesebb volt, most a testvére állapota jobb” – mondta A.K. Mahapatra idegsebész. Az orvoscsoport szerint a szétválasztás után a legnagyobb feladat a hiányzó fejbőr pótlása volt, mivel a műtétTöbb száz kilométert utazott egy házaspár, hogy megműtsék daganatos aranyhalukat. után nagy területen fedetlen maradt a kisfiúk koponyája.

“Ha minden jól megy, a következő lépés a koponya rekonstrukciója lesz” – tette hozzá Manis Szinghal plasztikai sebész. Az első műtétet augusztus 28-án végezték, akkor választották el egymástól az összenőtt vérereket.

BBC, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!