Ezekben az országokban a legkockázatosabb élni

A világ országaira vonatkozó kockázati mutatónak nevezett (World Risk Index) legfrissebb tanulmányKétszer olyan gyorsan melegszik Kanada, mint a világ többi része. át tette közzé az ENSZAz elmúlt 25 évben a felére csökkent a gyermekhalandóság. környezetvédelmi egyeteme, mely elsősorban a klíma megváltozására koncentrált.

A szakértők nemcsak a természeti katasztrófákÚj becslések szerint nyolcszor több, hárombillió fa van a Földön, mint eddig gondolták. valószínűségét vizsgálták, hanem azt is, hogy a szóban forgó országOrszágok, melyek hamarosan eltűnhetnek. lakói mennyire képesek szembeszállni a várható kedvezőtlen természeti jelenségekkel. Ezért aztán a fejlett világ államai mind alacsony kockázati mutatót kaptak, függetlenül attól, hogy milyen természeti változások fenyegethetik őket.

Fotó: Dave Hunt | AAP

Vanuatu az első a listán, mert a miniállam a tengerbe veszhet a következő évtizedek során, ha tovább emelkedik az óceánok és tengerekAz ENSZ 193 tagországa cselekvést sürget az óceánok és tengerek védelmében. vízszintje, ráadásul 2015 márciusában egy ciklon a térségben sosem látott károkat okozott a szigeteken.

A 2015 márciusában lecsapó ciklon hatalmas pusztítást végzett a szigeteken.

A ciklon pusztítása a videó 2:25 perctől látható.

A veszélyeztetettségi rangsorban a második helyet a Tonga-szigetekA Vestmann-szigetek - Izland elbűvölő szigetvilága. , a harmadikat a Fülöp-szigetekA világ eddigi legnagyobb igazgyöngyét találta meg egy halász a Fülöp-szigeteken. foglalja el, melynek népessége közelíti a száz milliót, de sem az állam, sem a társadalom nincs felkészülve arra, hogy a szigetek nagy részét elöntheti a tengerA 10 legszebb korallsziget a világon. . A lista Guatemalával, a Salamon szigetekkel, majd Bangladessel folytatódik, melynek különösen aggasztó lehet a szerepe, hiszen az ország lakossága 180 millió fő, és mindenfajta természeti katasztrófaA világ legnagyobb fatárolója. óriási menekültáradatot indíthat el. A tízes negatív kockázati listán szerepel még Costa RicaÁtlátszó békát fedeztek fel a Costa Rica-i esőerdőben. , Kambodzsa, Papua Új Guinea és Salvador is.

1

Ezek az országok, ezek a társadalmak azok, amelyek az ENSZ kockázati listáján a legrosszabb besorolást kapták. Az előrejelzések szerint képtelenek lesznek szembenézni azokkal a természeti katasztrófákkal, melyek szinte menetrendszerűen bekövetkeznek. Az ENSZ szakértők külső segítséget javasolnak ezeknek a szegény országoknak a természeti katasztrófák megelőzésére.

További információ: World Risk Report


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!