Erős napviharba kerül a Föld, ami még a hétvége előtt ideérhet

A NASAEgy nagy aszteroida fog elhaladni a Föld mellett. Napdinamikai Obszervatóriuma (Solar Dynamic Observatory) észlelte a napkitörést (flert), a műholdAz űrből számolják meg a bálnákat a kutatók. adatai szerint azonban a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy központi csillagunkból kilökődő töltött részecskék túlnyomó része a Földtől északra süvítenek el és nem okoz bolygóHét, a Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel, néhányukon élet is lehet. nkon komolyabb zavarokat – tájékoztatott az MTI.

napvihar

A részecskék közepes, óránként 4,02 millió kilométeres sebességgel száguldanak, ez azt jelenti, hogy legkorábban pénteken érik el a Földet.

cme_anim

Tom Berger, az űridőjárás-előrejelzési központ igazgatója hangsúlyozta, hogy több éve nem figyeltek meg ilyen intenzitású napvihart, ám mivel a töltött részecskék túlnyomó hányada elkerüli a Földet, legfeljebb kisebb zavarokat okozhat a műholdak működA ködben úszó Grand Canyon. ésében és a rádióforgalomban. Előfordulhatnak kisebb ingadozások a villamosenergia-hálózatban, mivel a napviharSikerült megfigyelni a Nap koronakidobódásának születését. kihat a FöldRekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet. mágneses terére is. Amikor eléri a bolygónk mágneses pajzsát, geomágneses viharokra és sarki fényre is számítanak a szakemberek. Ha a sarki fényHatalmas kóbor bolygót fedeztek fel a Naprendszeren kívül. alacsonyabb földrajzi szélességekre is lehúzódik, akkor az sem kizárható, hogy MagyarországAz elmúlt évtizedekben még soha nem volt ilyen sok aranysakál Magyarországon. területéről is láthatjuk.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!