Erdőtüzekből kimenekített orangutánokat juttattak vissza a vadonba

A természetes élőhelyüket elpusztító erdőAusztriában fedezték fel Európa legöregebb, 546 éves bükkfáját. tüzekből kimenekített három orangutánt engedtek vissza a vadonba Borneó Indonéziához tartozó részén. Karmele Llano Sanche, az International Animal Rescue (IARNem merte elhagyni aprócska ketrecét az éveken át fogságban tartott orangutánkölyök. ) indonéziai referense három napon át utazott autóval, hajóval és keresztül az erdőn, hogy szabadon engedje az emberszabásúakat a Bukit Baka Bukit Raya Nemzeti Parkban.

orangutan-5

A szabadon engedett 25 éves Sabtut 2015 márciusában mentette ki az IAR egy nyugat-borneóHamarosan visszatérhet a vadonba a világ egyetlen ismert albínó orangutánja. i faluból, a tavalyi erdőtüzek által leginkább érintett térségek egyikéből. A másik két orangutánt, a nagyjából 7-8 éves Butant és Marselát ugyancsak az IAR munkatársai menekítették ki, amikor az állatok természetes élőhelyén tűz pusztított.

orangutan-4

orangutan-2

Az erdőirtásDrasztikusan csökken az orangutánok száma az olajpálma-ültetvényeknél megmaradt erdőfoltokban. és az ültetvényes gazdálkodás miatt folyamatosan zsugorodik a szumátrai és borneói orangutánok élőhelye. Az erdőtüzeket gyakran vállalatok gyújtják, hogy így tisztítsák meg a mezőgazdasági termelésre szánt területeket. Az orangutánok veszélyeztetettOrangutánkölyköt akart kicsempészni a csomagjában egy turista. állatok: míg egy évszázaddal ezelőtt még nagyjából 230 ezer élt belőlük szabadon, addig mára körülbelül 60 ezerre csökkent a számuk.

orangutan

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!