ENSZ jelentés – Dánia a világ legboldogabb országa, Magyarország a lista végén szerepel

DániaDánia is igényt tart az Északi-sarkra. a világ legboldogabb országa az ENSZMenedékházak gyártásába kezd az IKEA. hétfőn New YorkA New York-i Szabadságszobor építése. -ban bemutatott World Happiness Report 2013 című dokumentum adatai alapján.
World Happiness Report

World Happiness Report

MagyarországIsmét Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark. a 110. helyen van. A világ 156 országItt a legjobb nőnek lenni . át a lakosság boldogsága alapján értékelő jelentésKiderült, melyik a világ legboldogabb országa. rangsorában NémetországKöztéri szobor kapott parkolási bírságot Németországban. a 26. , Szlovákia a 46., Lengyelország az 51., míg Magyarország a 110. helyen áll.

World Happiness Report

A legboldogabb országokEzekben az országokban a legboldogabbak az emberek. közé Dánián kívül további három észak-európai ország került: NorvégiaTöbb bálnát öl meg Norvégia, mint Japán és Izland együttvéve. , Svédország és Finnország. Rajtuk kívül az első tíz között található még Svájc, HollandiaKönyvesbolt egy 13.századi holland templomban. , KanadaÍgy játszott a fiatal medve a golfpályán. , IzlandLélegzetelállító videó Izland gyönyörű tájairól. , Ausztrália"Balkezes" a kenguruk többsége. és AusztriaAusztriát különösen súlyosan érinti a klímaváltozás. . Magyarországot megelőzi többek között Mongólia, Kirgizisztán, Líbia, Nigéria és Vietnam is.

World Happiness Report

A képen: Norvégia

World Happiness Report

A képen: Svédország

World Happiness Report

A képen: Finnország

Az országokA világ 25 legbékésebb országa - Magyarország előkelő helyen. 1 és 10 között kaphattak pontokat, Dánia végeredménye 7,69 lett, a sereghajtó RuandaAmikor a Ruanda-i kerékpároscsapat tagjai először láttak havat. átlaga 2,94. Magyarország 4,78 pontot kapott.

World Happiness Report

A képen: Ruanda

World Happiness Report

Ruanda

A New York-i Columbia Egyetem kutatói által készített jelentés, amely 2010-2012 közötti adatokat vett alapul – az egyes országok boldogságindexNorvégia a legboldogabb ország a világon. ének megállapításakor többek között olyan változókat vesz figyelembe, mint a várható élettartamHamarosan 90 év fölé emelkedhet a várható élettartam. , a korrupció érzékelt jelenléte, a közbiztonság, az életút megválasztásának szabadsága, a szociális elláGanvié - a cölöpökre épült falu. rendszerek hatékonysága vagy a munkanélküliségi ráta.

A boldogságGenetikai tényező is hozzájárulhat egy nemzet boldogságához. -felmérés ötlete Bhutántól származik még 1972-ből, és abból kiindulva, hogy a gazdagodás nem mindig jár együtt jobb közérzettel. Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2011 júliusában szorgalmazta először, hogy tagállamai próbálják mérni lakosságuk közhangulatát.

World Happiness Report

A képen: Bhután

World Happiness Report

Bhután

World Happiness Report

Bhután

A Columbia Egyetem által készített és az ENSZ által múlt év tavaszán bemutatott első ilyen jelentés szerint – a mostanihoz hasonlóan – az északi országok, Dánia és Norvégia vezette a legboldogabb országok listáját, és Togo, BeninGanvié - a cölöpökre épült falu. , valamint Sierra LeoneHétszáz karátos gyémántot talált egy pap Sierra Leonéban. voltak a sereghajtók. Magyarország a lista 96. helyén állt a tavalyi jelentésben, amelyet 2005 és 2011 közötti adatok alapján állítottak össze.

World Happiness Report

Sierra Leone

World Happiness Report

Sierra Leone

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!