Emberszerű, érzelmeket felismerő robot vigyázhat az idős betegekre

A szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem fejlesztette ki az emberszerű robotokIjesztő jóslattal állt elő Stephen Hawking. új típusát képviselő Nadine nevű robotot, amely a fejlesztői reményei szerint nemsokára személyi asszisztensként vagy idősgondozóként dolgozhat majd. A robotMesterséges intelligenciával váltja fel dolgozóit egy japán biztosítótársaság. képes a körülötte lévő emberekA beszélgetés halála - a mobiltelefonok káros társadalomformáló szerepe. érzéseit felismerni illetve a szoftvere lehetővé teszi, hogy többféle érzelmet kifejezzen és felidézze a korábban folytatott beszélgetéseket. Nadine barna hajat, puha “bőrt” és kifejező arcvonásokat kapott, és úgy tervezték meg, hogy egyik fejlesztője, Nadia Thalmann-ra hasonlítson.

Nadine robot

Nadine megfigyeli az emberek testbeszédét illetve arckifejezésTényleg tudják a kutyák, hogy mit érez a gazdájuk. ét, ebből meg tudja állapítani, hogy a környezetében lévők milyen hangulatban, lelkiállapotban vannak. Az élethű robot minden kérdésre válaszol és bármikor szóba elegyedik az emberekkel, ha beszélgetést kezdeményeznek vele. A robot Nadia Thalmann profeszzor szerint egy napA Napnál is fényesebbeket lobban egy barna törpe. az idősek illetve a demenciában szenvedők segítője lehet. “Ezek a robotok először nyugdíjas otthonokban, kórházakban fognak „dolgozni”, de olyan idős emberek otthonába is eljutnak majd, akiknél otthon nincs semmilyen segítség” – mondta Thalmann.

Nadine robot

Nadine robot

Thalmann és munkatársai olyan emocionális robotok kifejlesztésén is dolgoznak, amelyek gyerekekKisgyerekek, akik a házi kedvencüket utánozzák. játszótársai lehetnek, valamint felügyelik is az egyedül maradt gyermekeket, és értesítik a szülőket vagy családtagokat probléma esetén. Ez azonban még a korai fejlesztési fázisban van, egyelőre prototípus sem létezik belőle.

Nadine robot

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!