Elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló

Tízéves korában elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló. A pannoniaoverdose.hu honlap csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzetközi hírű telivér szerda délután, egy németországi tenyésztelepen halt meg súlyos betegségÓva intenek a szakértők a nyomott orrú kutyafajtáktól. után. Úgy tudni, kólikában, hasi katasztrófaSandy Hurrikán - Katasztrófafilmbe illő képek New Yorkból. következtében pusztult el. Még legalább 15 évig fedezhetett volna. 128 éve egyébként kólikaroham vitte el Kincsemet, a csodakancát is.

Overdose
Fotó: Wikipedia

Overdose 2014 tavaszán költözött a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára fedezőménnek. Ezután került februárban a Hamburghoz közeli lindenhofi telivérménesbe, ahol a hazaiaknál huszonöt százalékkal jobb értékszámú kancákat fedezhetett. A magyar galoppsport egyik leghíresebb képviselője 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Hat éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje.

2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott utoljára, és akkor győzött. A pannoniaoverdose.hu– szerint Overdose-t a gazdája kívánságára Alagon fogják eltemetni.

Overdose
Fotó: Wikipedia

Overdose

Overdose
Overdose és tulajdonosa, Mikóczy Zoltán (Fotó: MTI/Manek Attila)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!