Először ettek űrben termesztett zöldséget a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai

Először ettek űrben termesztett zöldséget a Nemzetközi ŰrállomásMegsemmisült a Progressz teherszállító űrhajó. űrhajósai hétfőn. A Scott KellyVisszanyerte eredeti magasságát az űrhajós, aki közel egy évig volt a Nemzetközi Űrállomáson. amerikai űrhajós által július 8-án elvetett római salátát fogyasztás előtt higiéniai kendővel megtisztították, majd olajjal és ecettel ízesítették. A speciális zöldségtermesztő berendezést egy wisconsini cég fejlesztette ki, és tavaly áprilisban szállították az űrállomásra. Piros és kék fények stimulálják a növekedést, emellett zöld égőket is használnak, hogy a növények zöldek legyenek. Ha csak piros és kék LED-ek lennének, a növények lilára érnének.

Űrzöldség

Űrzöldség

Már tavaly is termesztettek az űrállomáson salátát, ezt azonban visszaküldték a Földre tudományos vizsgálatokra, amelyeken az “űrzöldség” megfelelt minősítést kapott. Ezúttal is csak a termés felét eszik meg, a másik felét lefagyasztják, majd visszaküldik a Földre további elemzésre. Az űrhajókon termesztett élelmiszer fontos szerepet tölthet be a hosszú távú, hónapokig vagy akár évekig tartó űrutazásoknál és egy lehetséges jövőbeli Mars Mars One expedíció - tovább szűkítették a lehetséges Mars-telepesek listáját . -expedíciónál. A friss paradicsomŰrparadicsomot akar termeszteni a német űrközpont. , áfonya és saláta jó forrásai az antioxidánsoknak, termesztésük pedig jó hatással lehet az űrhajósok hangulatára – hangsúlyozzák az amerikai űrkutatási hivatal (NASAKözel öt évnyi utazás után Jupiter körüli pályára állt a Juno űrszonda. ) kutatói.

Űrzöldség

Űrzöldség

Űrzöldség

A Nemzetközi Űrállomáson most három orosz, két amerikai és egy japánKuro Burger - fekete hamburger került az étlapra Japánban. űrhajós dolgozik. Az 57 éves Gennagyij Padalka már több mint 800 napot töltött az űrben, többet, mint eddig bárki a történelem során.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!