Elképesztő videó egy rendkívül látványos szubviharról

A sarkvidéki égbolton feltűnő látványosElképesztő szörfös videó. , főCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. leg zöld, sárga és vörös fényekben játszó tünemény, a sarki fényHatalmas kóbor bolygót fedeztek fel a Naprendszeren kívül. , nem csupán szépségével hívja fel magára a figyelmet, vizsgálata a bolygóMeglepte a tudósokat a Jupiter légköre. nk környezetében zajló folyamatok ismeretéhez is fontos. Segítségével ugyanis megérthetjük a világűrből érkező veszélyesVért könnyezik és izzad egy fiatal dominikai lány . részecskék viselkedését.

Szubvihar

Amikor sarki fény váratlanul felerősödik, szinte robbanásszerű hevességgel, úgynevezett mágneses szubviharokat hoz létre. A szubvihar a földi mágneses térben mutatkozó 1-3 óra időtartamú zavar. Az esemény során bolygónk erővonalai átrendeződnek, a magnetoszférában tárolt energia egy része hirtelen felszabadul. Ettől a sarki fény aktív és változékony lesz, az ekkor felerősödő sugárzások pedig veszélyesek lehetnek a műholdakra, valamint zavart szenvedhet a rádiós kommunikáció is. A jelenség egy viszonylag kis térrészből indul ki, ahol az erővonalak átrendeződnek, de hatása perceken belül bolygónk teljes mágneses terében érezhető.

Szubvihar

A mágneses szubviharok sokkal intenzívebbek, fényesebbek és gyorsabbak, mint a “hétköznapi” sarki fény, igaz rövidebb életűek is. Kwon O Chul dél-koreai fotósnak Kanadában sikerült megörökíteni ezt a különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. és rendkívül látványos jelenséget. A férfi a sarki fényről akart fotókat készíteni, amikor kitört ki a feje felett a mágneses szubvihar.

Szubvihar

Szubvihar

VIDEÓ:

Aurora Substorm – Real time motion from kwon, o chul on Vimeo.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!