Elismerte a SeaWorld, hogy kémeket küldött az állatvédők közé

A világ legismertebb állatvédő szervezete, a PETA"San Fermín vérben fürdik" - így tiltakoztak az állatvédők a bikafuttatás ellen. (People for the Ethical Treatment of Animals) hónapok óta “kémkedéssel” gyanúsította a SeaWorldElpusztult Tilikum, a kardszárnyú delfin, aki egy előadás közben megölte gondozóját. -öt, amely most elismerte ennek tényét. A Floridában, Texasban és Kaliforniában tengeri vidámparkokat üzemeltető céget a PETA azzal vádolta, hogy becsempészte dolgozóit a szervezetbe, hogy az állatvédőket fellázítsák, bűntények elkövetésére buzdítsák, amelyek miatt az akvárium aztán megvádolhatja őket.

Kardszárnyú delfin

Amikor a SeaWorld egyik alkalmazottja aktivistának adta ki magát, a közösségi oldalakon közzétett felhívásaiban egyebek között arra buzdította az állatvédőket, hogy eresszék le a kardszárnyú delfinekEgy delfin ütötte ki a deszkájáról a meghökkent szörföst. medencéjének vizét. Joel Manby, a SeaWorld vezetője most azt közölte: egy belső vizsgálat után a cég igazgatótanácsa úgy döntött, felhagynak azzal a gyakorlattal, hogy az alkalmazottak állatvédőknek adják ki magukat. Mint mondta, az akcióval az volt a vállalat célja, hogy megvédje a dolgozókat és az állatokat a céget az elmúlt időszakban ért fenyegetésekkel szemben.

Kardszárnyú delfin

Kardszárnyú delfin

A SeaWorldöt évek óta bírálják az állatvédők show-műsorai miatt, amelyekben idomított kardszárnyú delfinek szerepelnek. Nagy felháborodást keltett a 2013-ban bemutatott BlackfishBeszüntetik a delfintenyésztést és a showműsorokat a SeaWorld-delfináriumok. című leleplező dokumentumfilm is, amely bemutatta a tengeri emlős15 hihetetlen és érdekes tény a delfinekről. ök fogságát és cirkuszi attrakciókban való szerepeltetését. A produkció firtatta azt is, milyen tényezők vezettek ahhoz, hogy egy kardszárnyú delfinElképesztő találkozás egy kíváncsi kardszárnyú delfinnel. 2010-ben megölte híres és népszerű idomárját a floridai delfinÁmbráscetek fogadtak be egy beteg, magányos delfint. áriumban. A San Diegó-i SeaWorld nemrég bejelentette, hogy felhagy delfinshowElpusztult az utolsó fogságban született kardszárnyú delfin. -val, a többi delfináriumBetiltották a tengeri emlősök fogságban tartását és szaporítását Franciaországban. azonban folytatja a kardszárnyú delfinekkel bemutatott attrakciókat, hangoztatva, hogy az állatoknak nagyon is jó soruk van a fogságban. Az akváriumok népszerűsége ugyanakkor erősen csökkent, jelentősen visszaesett a látogatók száma, a SeaWorld szerint az elmúlt negyedévet 11 millió dolláros veszteséggel zárta. A vállalkozás részvényei kilenc százalékkal visszaestek a New York-i tőzsdén.

Kardszárnyú delfin

Forrás: CNN, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!