Életre szóló kitiltást kapott Egyiptomból az a német férfi aki felmászott a gízai nagy piramisra

Életre szóló kitiltást kapott Egyiptomból az a német férfi, aki a múlt hónap közepén megmászta a gízai Kheopsz-piramist, (más néven gízai nagy piramisÚjabb érdekesség derült ki a gízai nagy piramisról. HufuA csodálatos gízai piramisok. -piramisFeltárták a nemrég felfedezett, 3700 éves egyiptomi piramis sírkamráját. vagy ókori nevén Ahet Hufu) és az illegális akcióról videofelvételt is készített. Mamdúh ed-Damáti egyiptomi műemlékvédelmi miniszter bejelentette, hogy a tiltásról hivatalos értesítést küldött a kairóHomokvihar tombol Egyiptomban. i német nagykövetségnek. A 18 éves Andrej Ciesielski január 18-án mászta meg az ókori világ hét csodája közé tartózó – ezek közül utolsóként a mai napig is álló – gízai piramisokEgy magas rangú papnő 4400 éves sírját fedezték fel Egyiptomban. egyikét.

gizai-piramisok-3

A fáraó kori építmény csúcsán készült lélegzetelállító felvételek bejárták a világsajtót, nem utolsósorban a mászást követő egyiptomi felháborodás miatt. Az észak-afrikai országban akárromA magántőke bevonásával mentenék meg Pompejit. évet is kaphat, aki a tiltás ellenére megmássza valamelyik piramist. Ennek megfelelően az idegenforgalmi rendészet és a régészetvédelmi szervek tagjai abban a pillanatban őrizetbe vették a német fiatalembert, amint leért. A műemlékvédelmi minisztérium közleménye szerint Ciesielskit mindazonáltal röviddel később szabadon engedték, azzal az érvvel, hogy a külföldi turista nem ismerte a helyi szabályokat.

gizai-piramisok-9

gizai-piramisok-8

A piramisokat magában foglaló létesítmény vezérigazgatója szerint a tizenévesnek annak ellenére sikerült a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozni a felvételeit, hogy a hatóságok elvileg elkobozták őket. Ciesielski később úgy nyilatkozott, hogy a piramis megmászása volt az elsődleges célja egyiptomi látogatásának. Azt is elmondta, hogy tisztában volt az erre vonatkozó tiltásokkal is, de őt ez nem tántorította el tervétől. Egy blogbejegyzésben leírta, hogy felfelé nyolc, lefelé 20 percre volt szüksége az akció végrehajtásához, és bár a fülMegdöbbentek az orvosok mikor megvizsgálták a nő fülét. ében zúgó zene ellenére hallani vélte, hogy a rendőrség “valamit arabul kiált”, folytatta a mászást.

gizai-piramisok-5

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!