Elárvereznek egy fotót a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről

Elárvereznek egy fotóRitkán látott történelmi Fotók. t a Titanicot elsüllyesztő jéghegyről és egy szemtanú kézzel írt beszámolóját Nagy-Britanniában. A fekete-fehér felvétel pontosan aznap reggel készült, amikor 1912. április 14-én éjszaka a Titanic2016-ban indul a Titanic 2. hullámsírba merült az Atlanti-óceánon. A fotót és a kézzel írt beszámolót a Prinz Adalbert tengerjáró gőzős főpincére, M. Linoenewald készítette, a hajó órákkal a Titanic elsüllyedése után haladt el a jéghegyMegtalálták a világ legnagyobb jéghegyét. mellett. Akkor még nem tudták a hajóVeszélyes, több millió tonnás jéghegyek vontatása. n, hogy a Titanic szerencsétlenül járt – adta hírül a The Daily Telegraph. A német pincér leírta, hogy vörös festék volt látható egy hatalmas jéghegyen. (A Titanic vízszint feletti oldalát vörösre festették.)

“Azon a napon, amikor a Titanic elsüllyedt, a Prinz Adalbert gőzős elhaladt egy jéghegy mellett, amelyet ez a fotó ábrázol. A Titanic katasztrófájáról akkor még nem értesültünk. A jéghegy egyik oldalán jól látható vörös festék, amely úgy tűnik úgy keletkezhetett, hogy egy hajó súrolta a jéghegyet. SS. Prinz Adalbert Hamburg America Line” – olvasható a feljegyzésben, amelyet a főpincér mellett a hajó legénységének három másik tagja is aláírt.

titanic-jeghegy

Mind a felvételt, mind a feljegyzést később átadták a Burlingham, Montgomery and Beecher brit ügyvédi irodának, amely a Titanicot működtető White Star cég nevében járt el a katasztrófaA történelem legsúlyosabb hajókatasztrófája. után. Amikor az 1523 ember halálFeltalálók, akikkel saját találmányuk végzett. át követelő szerencsétlenség hivatalos vizsgálata lezárult mindkét bizonyítékot bekeretezték és az ügyvédi irodaA Google új budapesti irodája, amelyet a város híres fürdői ihlettek. tanácskozótermének falára függesztették. Egészen addig ott volt, amíg 2002-ben a cég beszüntette működését. Az irodát működtető négy egykori partner bocsátja most árverésre a történelmi dokumentumokat, amelyek értékét a Henry Aldridge and Son of Devizes aukciósház 10-15 ezer font közöttire becsüli. A jéghegyről készült felvétel megjelent WalterÍgy rohan a labrador, hogy a tengerbe csobbanjon. Lord 1955-ben kiadott A Night to Remember című könyvében, amelyet a tragédiáról készült fontos forrásmunkának tartanak.

titanic

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!