Eladják a zimbabwei nemzeti parkokban élő vadállatok egy részét

Áruba bocsátják a zimbabwei nemzeti parkokban vadon élő állatok egy részét, mert a súlyos aszályKatasztrófa fenyegeti Zimbabwét a rendkívüli szárazság miatt. miatt nem tudják eltartani őket, és szükség van pénzre a megmaradó állatok ellátásához. A hararei kormány a héten újsághirdetésben keresett vevőket a nemzeti parkokA kanadai Sziklás-hegység varázslatos nemzeti parkjai. vadállományára. Kérték, hogy aki teheti, vásároljon vadállatokat a nemzeti parkoktól és viselje a gondjukat, megmentendő őket a szomjan- és éhenhalástól. A hatóságok nem közölték, hogy milyen állatok eladók és azt sem, hogy hány példánytól szabadulnának meg. A dél-afrikai ország 10 nemzeti parkja azonban híres bőséges elefántCsodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt. -, oroszlánVáratlanul futott bele egy falka oroszlánba egy szafarivezető - videó. -, orrszarvú-, leopárdA nap képe - Srí Lanka-i leopárd. - és bivalyÍgy mentette meg társát az oroszlántól a bivaly. állományáról.

Zimbabwe a vadállatait árulja

Zimbabwe a vadállatait árulja

Oppah Muchinguri-Kashiri környezetvédelmi miniszter azt mondta, hogy máris szép számú ajánlatot kaptak, és hogy hazai és külföldi állampolgárok egyaránt vásárolhatnak a nemzeti parkok készleteiből. A nagyszabású “vadállatA nap képe - Srí Lanka-i leopárd. -kiárusítási akció” oka, hogy Zimbabwét történetének egyik legsúlyosabb aszálya sújtja, még az 1992-esnél is súlyosabb, amikor állatok ezrei pusztultak el vagy kerültek ugyancsak kényszereladásra. A hosszan tartó szárazságMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. miatt egyre nehezebben és egyre drágábban tudják csak ellátni ivóvízzel és élelemmel a népes állatseregleteket. A vadállatokNézz körül az afrikai vadonban! - Lenyűgöző webkamerák a szavannából. eladásából származó bevételből akarják finanszírozni a megmaradó állatok ellátásának többletköltségét. A zimbabwei kormány szerint a szárazságot az El NinoPusztító természeti csapásokat hozhat az idei El Nino. globális légköri jelenség élezte ki az afrikai országban.

Zimbabwe a vadállatait árulja

Zimbabwe a vadállatait árulja

Zimbabwe a vadállatait árulja

Az elhúzódó aszály miatt a 14 milliós zimbabwei lakosság negyedét is éhínség fenyegeti, a nemzeti parkok azonban mind a legszárazabb régiókban találhatók, ráadásul sokkal több állatot tartanak, mint amennyire alkalmasak. A meglévő elefántállomány például duplája a nemzeti parkok kapacitásának. A híres Hwangei Nemzeti Parkban él 54 ezer a 80 ezer zimbabwei elefántból, négyszer annyi, mint amennyi ott elvileg elférne. A rezervátumot nem szelik át folyóA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. k, és az igazgatóság csak artézi kutakból tud vizet nyerni, a szivattyúk működtetéséhez szükséges üzemanyagot pedig adományokból veszik.

Zimbabwe a vadállatait árulja

Zimbabwe a vadállatait árulja

ZimbabweA trillió dolláros kampány. az utóbbi években más országoknak, köztük Kínának kezdett eladni elefántokat, hogy csökkentse a túlméretezett állományt. Amikor azonban tavaly harminc elefántot Kínába exportáltak, állatvédők élénken tiltakoztak, mivel az ázsiai országban nagyon keresett luxuscikk az elefántagyar. Az aszály miatt az oroszlánok egyre gyakrabban a nemzeti parkok határain kívül keresnek maguknak táplálékot, emiatt a délkeleti Masvingo tartományban élő földművesek állíA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. lag már több mint 1000 jószágot veszítettek el.Még februárban egy lap úgy értesült, hogy az ország déli részén fekvő Bubye Conservancy magánrezervátum 200 oroszlán elpusztítására kényszerülhet a túlszaporulat miatt.

Zimbabwe a vadállatait árulja

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!