Egy hároméves kislányt választottak Nepál élő istennőjének

Egy hároméves kislányt választottak csütörtökön NepálMesés helyek, elbűvölő városok. élő istennőKumári – kislányok, akiket élő istennőként tisztelnek Nepálban. jének, kumariKumári – kislányok, akiket élő istennőként tisztelnek Nepálban. nak. A kis Trisna Sakját a legnagyobb nepáli nemzeti fesztiválTöbb százezer állatot gyilkoltak meg a legnagyobb rituális fesztiválon Nepálban (18+). , a két hétig tartó Dasain nyolcadik napján vitték szülei KatmanduÍgy ünneplik a kutyákat Nepálban. óvárosMumbai legkülönlegesebb látnivalói. ának palotatemplomába, ahol egészen serdülő koráig élni fog.

Trisnát négy lány közül választották ki, a jelöltek mind a buddhistaBorobudur - a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese. Sakja aranyműves kaszt tagjai. A kislányokat 2-7 éves korukban választják kumarinak (ami nepáli nyelven szüzet jelent) és a serdüléssel elveszítik rangjukat. A kumarikat egy hinduVaranasi - a hindu vallás szent városa. istennő, Durga reinkarnációjának tartják.

A hindu papok napokon át tanulmányozzák a lányok horoszkópját, vizsgálják alkatukat. Az élő istennőnek külsőleg ugyanis hibátlannak kell lennie. “Hagyományunk szerint amikor az élő istennő eléri a 12 éves kort, újat kell keresnünk. Biztosítanunk kell, hogy a jelölt megfelelő arra, hogy jó szerencsét hozzon az országnak. Megtaláltuk új kumarinkat” – jelentette be Gautam Sakja, a bizottság egyik tagja.

Több száz hívő gyűlt össze Katmandu központjában, hogy egy pillantást vethessen a vörös ruhába öltöztetett, virágfüzéreket viselő új kumarira. Mielőtt elhagyta katmandui otthonát, az emberek csokoládéval, édességgel, gyümölcsökkel, tojásokkal ajándékozták meg őt.

A kumari a világtól elzártan él a palotatemplomban, csak a fontos vallási ünnepeken léphet ki a palotaTiltott Város - a Ming és Qing dinasztiák császári palotái. falai közül. Amint az új kumari megérkezett a templomba, az eddigi élő istennő, a 12 éves Matina a palota hátsó bejáratán távozott családja, hívei kíséretében.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!