Egy éve pihen a Costa Concordia a tengeren

Cimkék: , , , , ,


Ha ���rdekesnek tal���¡lod a cikket, oszd meg ismer���seiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel h���­rlevel���¼nkre, hogy ne maradj le a friss cikkekr���l sem!

A Costa ConcordiaElkezdődött a Costa Concordia kiemelése. tavaly januárban futott zátonyra. A katasztrófaA 21. század 13 legsúlyosabb földrengése. következtében 32 ember vesztette életét, köztük egy magyar állampolgár is. A luxushajó szétszedése csak egy hónappal ezelőtt kezdődött meg, elbontása várhatóan rekordElőször találkozott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere. összeget fog felemészteni.

Érdekes képek:

Costa Concordia

Tavaly január 13-én a toscanai Giglio szigetElindult a Sziget Eye óriáskerék az Erzsébet téren. ének partjainál levő, tengerAlga invázió a Sárga-tengeren. alatti sziklaBeachy Head - csodás látványt nyújtó hófehér sziklák. hetven méteres lyukat vágott a Costa Concordia oldalán (Forrás: AFP/Vincenzo Pinto)

Costa Concordia

A Costa Concordián 4229 ember utazott, de a hajó kapitánya csak az ütközés után egy órával rendelte el az evakuálást (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

A 300 méter hosszú, 114 ezer tonna súlyú hajó alig ötven másodperc alatt irányíthatatlanná vált, majd az oldalára dőlt (Forrás: AFP/Vincenzo Pinto)

Costa Concordia

A hajó hasznos részeinek leszerelése és az ócskavas elbontása csupán 11 hónappal a balesetCsernobil elhagyatott kórháza 27 évvel a baleset után. után kezdődött meg (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

A baleset körülményeit kivizsgáló nyomozás már tavaly januárban megkezdődött, de a kapitány csak októberben került bíróság elé (Forrás: AFP/Carabineri Press Office)

Costa Concordia

Egész konténerváros épült a hajó közelében a hajóSkócia felé tart a leghíresebb szellemhajó. társaság munkásai számára (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

Francesco Schettino a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát, és úgy nyilatkozott, ő maga is áldozat. Pere az idén folytatódott (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

Az exkapitányt hajótörés előidézésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és hajója elhagyásával vádolják (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

Egy Giglio szigetén dolgozó pap, Lorenzo Pasquotti atya a Costa Concordiáról kimentett Madonna-szobrot mutatja, amely a sziget kápolnájában talált otthonra (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

A roncs eltakarítása évekig is eltarthat (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Origo

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!