Egy éve pihen a Costa Concordia a tengeren

A Costa ConcordiaElkezdődött a Costa Concordia kiemelése. tavaly januárban futott zátonyra. A katasztrófaA 21. század 13 legsúlyosabb földrengése. következtében 32 ember vesztette életét, köztük egy magyar állampolgár is. A luxushajó szétszedése csak egy hónappal ezelőtt kezdődött meg, elbontása várhatóan rekord838 méter magas felhőkarcoló 90 nap alatt - a kínai Sky City. összeget fog felemészteni.

Érdekes képek:

Costa Concordia

Tavaly január 13-én a toscanai Giglio szigetTotoranádból készült úszó szigetek. ének partjainál levő, tengerMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. alatti sziklaA norvég csoda: A troll nyelve. hetven méteres lyukat vágott a Costa Concordia oldalán (Forrás: AFP/Vincenzo Pinto)

Costa Concordia

A Costa Concordián 4229 ember utazott, de a hajó kapitánya csak az ütközés után egy órával rendelte el az evakuálást (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

A 300 méter hosszú, 114 ezer tonna súlyú hajó alig ötven másodperc alatt irányíthatatlanná vált, majd az oldalára dőlt (Forrás: AFP/Vincenzo Pinto)

Costa Concordia

A hajó hasznos részeinek leszerelése és az ócskavas elbontása csupán 11 hónappal a balesetEgy vulkán oldalába csapódott a Föld körberepülése közben egy svájci pilóta. után kezdődött meg (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

A baleset körülményeit kivizsgáló nyomozás már tavaly januárban megkezdődött, de a kapitány csak októberben került bíróság elé (Forrás: AFP/Carabineri Press Office)

Costa Concordia

Egész konténerváros épült a hajó közelében a hajóElkezdődött a Costa Concordia kiemelése. társaság munkásai számára (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

Francesco Schettino a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát, és úgy nyilatkozott, ő maga is áldozat. Pere az idén folytatódott (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

Az exkapitányt hajótörés előidézésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és hajója elhagyásával vádolják (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

Egy Giglio szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. én dolgozó pap, Lorenzo Pasquotti atya a Costa Concordiáról kimentett Madonna-szobrot mutatja, amely a sziget kápolnájában talált otthonra (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Costa Concordia

A roncs eltakarítása évekig is eltarthat (Forrás: AFP/Filippo Monteforte)

Origo


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!