Egy 75 éve eltűnt házaspár mumifikálódott teste került elő egy olvadó gleccserből

Egy 75 éve eltűnt házaspár jó állapotban mumifikálódottTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. holtteste került elő egy olvadó svájci gleccseren a Diablerets-hegycsoportban, 2615 méter magasan. A jégben kiválóan konzerválódott testeket egymás közelében találták meg, együtt az ugyancsak tökéletes állapotban fennmaradt hátizsákokkal, egy karórával, egy könyvvel és egy üvegpalackkal – értesült a Le Matin című genfi lap.

Fotó: Wikimedia Commons/Björn S

A párra egy sípálya alkalmazottja bukkant a lesiklóhely közelében. Az alkalmazott egy férfit és egy nő talált a második világháború idejéből származó viseletben – közölte az újsággal a Glacier 3000 sípálya igazgatója. Bernard Tschannen szerint a pár valószínűleg szakadékba zuhant, mumifikálódott tetemük pedig a globális felmelegedésIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. hatására került elő az olvadó jégből.

A hatóságok DNS-vizsgálatot fognak végezni, de a pár feltételezett gyermekei már biztosak abban, hogy szüleikről, egy 40 évesen eltűnt cipészről és 37 éves feleségéről, egy taníIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. nőről van szó. A pár hat gyermekének egyike szerint szüleik 1942. augusztus 15-én indultak el Chandolin faluból a hegyekbe legeltetni az állataikat, és még aznap este haza kellett volna térniük. Két és fél hónapig tartó eredménytelen keresés után a hat gyermeket nevelőszülőkhöz adták. Matin Marcelin, aki 4 éves volt a pár eltűnésekor, azt mondta, hogy egész életükben szakadatlanul keresték szüleiket, de már nem hitték, hogy valaha is megadhatják nekik a végtisztességet.

Fotó: Wikimedia Commons/Roxaneweb


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!