Damián Ortega lebegő szobrai

Cimkék: ,

Damián Ortega észbontó szobrokat készít, melyek arról nevezetesek, hogy levegőben függeszkednek. Az első nagy dobása a „Kozmikus dolog” névre elkeresztelt szoborDzsingisz kán lovasszobra Mongóliában. volt, amit 2002-ben készített és a 2003-as Velencei Biennálén mutatott be. Ortega képes arra, hogy a mindennapi tárgyakból rendkívüli műalkotásokat készítsen. „A mindennapi dolgoknak szeretnék jelentést adni” – mondta műveiről Ortega.

Cosmic Thing

Damián Ortega lebegő szobrai

A Kozmikus Dolog megalkotásakor Ortega szétszerelt egy 1989-es VolkswagenA Volkswagen különleges autó tornyai. Beetle autóÁlrozsdával borítottak be egy új autót, hogy védjék a tolvajoktól. t, aztán alkatrészről alkatrészre szerelte össze, és drótokkal felfüggesztette. A szobor Mexikó nyugatiasodását jelképezi, az installáció megépítésével Ortega remélte, hogy új megvilágításban mutathatja be a sorozatgyártással készült járművet. A szobrászDavid Oliveira drótokból készült szobrai. feltárta, hogy milyen apró tárgyakból jön létre a klasszikus Volkswagen bogár, ezzel arra késztet minket, hogy értékeljük az apró dolgokat, és hogy emlékeztessen bennünket, hogy a tárgyak hogyan válnak értéktelenné, rozsdásodnak el.

Damián Ortega lebegő szobrai

Materialista

A materialista szót Mexikóban olyan teherautókra használják, amik építőanyagokat szállítanak. A szobor ennek a króm alkatrészeiből áll – a hűtő, a lökháríA szokatlan színű Retba tó. k, a sárhányók, a tükrök, az összes krómozott alkatrész lóg felfüggesztve .

Damián Ortega lebegő szobrai

Damián Ortega lebegő szobrai

Champ de Vision

Damián Ortega lebegő szobrai

Damián Ortega lebegő szobrai

Damián Ortega lebegő szobrai


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!