Csónakázás a Tapolcai Tavasbarlangban

Cimkék: , , , , ,

A Közép-Európában egyedülálló látványosság a Tapolcai TavasbarlangMegépült a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja. , mely a városPark a New York-i magasvasút helyén. szívében található. TapolcaMegépült a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja. természeti ritkaságát, 1903-ban kútásás során fedezték fel. 1912-ben elkészült a villanyvilágítás, és a barlangot megnyitották a látogatók előtt. A karsztvíz által kialakított háromszintű barlangrendszerLuray-barlangok - 400 millió éves barlangrendszer. alsó termeit és a felső járatok egy részét 19 Celsius-fokos vízKenya alatt több százmilliárd köbméter vizet találtak. borítja. A látogatók előtt mintegy 300 méteres szakasz áll nyitva, a hajóAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. zható hossz 180 méter. A csónakkal körbejárható részen a víz változó mélységű, a tiszta vízben jól láthatók az alsó termekbe vezető lejáratok is.

Tapolcai Tavasbarlang

Tapolcai Tavasbarlang

Tapolcai Tavasbarlang

A barlangSziklába vájt építmények. különlegesKülönleges képek, melyekről olykor nehéz elhinni, hogy valóságosak. klímájának gyógyhatását régóta ismerik. A viszonylag állandó, 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet, a 90 %-os relatív páratartalom és a rendkívül tiszta levegő az allergiás, asztmás és egyéb légzőszervi megbetegedésben nyújt segítséget. Erre a célra a másik ágat, az 1925-ben felfedezett kórházbarlangot használják.

Tapolcai Tavasbarlang

Tapolcai Tavasbarlang

A Tavasbarlang teljes hossza 3280 méter. A mészkő repedéseibe bejutó víz alakította ki. A barlang a nyirádi bauxitbányászat vízszintsüllyesztése miatt sokáig vízmentes volt, és le is zárták. A bányászat befejezése után a karsztvíz szintje helyreállt, és egy szakaszát ismét megnyitották. A csónakos körtúrán a víz mélysége 0,4–3 m. A Tavasbarlang nagyobbik része víz alatt van, nem látogatható. A barlangba 73 lépcsőfokon juthatunk le.

Tapolcai Tavasbarlang

Tapolcai Tavasbarlang

Tapolcai Tavasbarlang

Tapolcai Tavasbarlang

Tapolcai Tavasbarlang

"<img


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!