CSOK lakásvásárlás előtt (x)

A 2016-os Családi Otthonteremtési Kedvezményről már szinte mindenki hallott. Sőt talán már Te is elgondolkoztál azon, jogosult vagy-e rá, vagy miképpen válhatnál azzá. Mielőtt belevágnál, jól fontold meg, hogy milyen otthon is szolgálja majd a családod érdekeit hosszabb távon. Íme néhány fontos szempont.

A CSOK egy új, vissza nem térítendő állami támogatási forma, amit kedvezményes finanszírozású hitel egészít ki, ám csak szigorú feltételek teljesülése esetén igényelhető. Ezekről érdemes időEgy másodperccel hosszabb lesz a holnapi nap. nként friss információt gyűjteni, hiszen elég gyakran változtak az elmúlt hónapokban. De vajon mik azok az egyéb szempontok, amiket mérlegelni érdemes, mielőtt lakásvásárlásra, vagy éppen családalapításra adjátok a fejeteket?

2

Miért szeretnétek saját lakást?

Az albérletre kiadott pénz olyan, mintha a lefolyón engednétek le, de a hitelt visszafizetni is hosszú távú kötelezettséget jelent. Érdemes végiggondolni, hogy reálisan meddig ér a takarótok, mielőtt eladósodnátok! Az új kedvezménnyel valószínűleg soha vissza nem térő lehetőséget kaptok a lakásvásárlásra, így ha úgy látjátok, hogy biztosan el tudtok köteleződni anyagilag, és vállalni a CSOK feltételeit, már csak a tökéletes ingatlan kiválasztása marad hátra.

Mennyiért és hol szeretnétek lakást venni?

Elsősorban azt fontos tisztázni, hogy mekkora összeg áll rendelkezésre az önerőhöz, illetve a CSOK-kal együtt összesen miből gazdálkodhattok. Ha ez megvan, kezdhetitek is nézegetni a különböző ajánlatokat, hirdetéseket a kinézett kerületben, vagy városban. Ahol vannak gyermekek a családban, célszerű figyelembe venni az óvoda, iskolaKínai sportiskolák - lehetőség vagy gyötrelem?. közelségét, a környék zöld, biztonságos mivoltát, valamint a tömegközlekedési eszközökkel való egyszerű megközelíthetőséget.

Mekkorát vegyetek?

Mindenkinek más-más igényei vannak, így érdemes jól átgondolni, hogy a Ti szokásaitokhoz milyen méretű, beosztású lakás illik. Szeretnétek-e külön szobát minden gyermeknek, vagy inkább a közös gyerekkuckó hívei vagytok. Van-e szükségetek pincére, garázsra, fontos-e, hogy a lakáshoz tágas terasz vagy netán saját kertAlnwick Poison Garden - a világ legmérgezőbb kertje. tartozzon. Lakásfelújítás esetén minél idősebb az ingatlan, annál több kellemetlen meglepetést okozhat, nem látható hiba jelentkezhet. Új lakás vásárlás esetén ilyen gondokkal nem kell szembenéznetek, inkább a versennyel, ami az új CSOK-nak köszönhető. Érdemes minél előbb körülnézni a piacon, hiszen vészesen fogynak a jó lakások.

1

Hogy ne kelljen messzire menned, és egy kicsit megkönnyítsük a helyzeted, máris mutatunk egy kedvencet!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!