Csodálatos fotók a jégbe fagyott Bajkál-tóról

Kristina Makeeva moszkvai fotós gyönyörű képeken örökítette meg a jégbe fagyott Bajkál-tavat, amely a zord téli A fagyott természet csodálatos képződményei. napokban egészen mesebeliJégszoborrá változott a világítorony a dermesztő hidegben. látványt nyújt. A tó vizében jégbe fagyott buborékokat és különlegesBlood Fall - különleges vízesés az Antarktiszon. alakzatokat lehet megcsodálni.

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Bajkál-tó

A Bajkál-tó a világ legmélyebb tavaRekord alacsony vízállást mértek a világ legmélyebb tavában, a Bajkál-tóban. , vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A SzibériaA szibériai csoda - Léna pillérei. déli részén fekvő Bajkál vizének maximális mélysége több mint 1,5 kilométer. A 636 km hosszú és 25–79 km széles Fagyott buborékok tava. nak, illetve környékének különleges az állat- és növényvilága: 2,6 ezer vízi állatfaj és alfaj él itt, több mint a felük csak itt található. Egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé.

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Bajkál-tó

A Föld édesvízkészletének ötödét tartalmazó Bajkál-tó Oroszország125 éve kezdték építeni a világ leghosszabb vasútvonalát. egyik legjelentősebb természeti kincse. A természetvédők, a halEkkora mennyiségű halat fognak ki Európa tengeriből. ászok és a tó által biztosított vízenergiáCrater Lake - az Egyesült Államok legmélyebb és legtisztább tava. l függő ipari létesítmények évek óta huzakodnak egymással az értékes vízA világ legtisztább tavai. ért. A Bajkál-tóA Bajkál-tó vizével akarják megoldani a kínai Lancsou vízhiányát. ból eredő Angara-folyó mentén több vízerőmű is található, ezek közül az irkutszki látja el árammal és vízzel a közel hatszázezer lakosú várost, valamint egy hatalmasTúlméretezett kutyák. alumíniumkohót is. 2015-ben az elmúlt 60 év legalacsonyabb vízállását mérték a Bajkál-tónál az orosz hatóságok. Környezetvédő szervezetek a száraz időjárást és a tó körüli ipari üzemeket okolták a negatív rekordot döntő jelenségért.

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Bajkál-tó

Forrás: Kristina Makeeva/Instagram, ipai.ru


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!